14.8 C
Chania
Monday, November 25, 2024

Η αρχή του τέλους για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Πώς πέθαναν Ίριδα και Μαλένα

Ημερομηνία:

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία της εξελίξεις γύρω από το «έγκλημα των εγκλημάτων», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς. Η κοινωνία της Πάτρας είναι ανάστατη από τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν την Ρούλα Πισπιρίγκου και απαιτούν απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα.

Η 33χρονη, η οποία κατηγορείται πως σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, εμπλέκεται και στη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας;

Υπήρξε τρίτο πρόσωπο ή πρόσωπα που να συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στον θάνατο του τελευταίου παιδιού; Γνώριζαν άτομα από το συγγενικό της περιβάλλον ή όχι;

Μαλένα και Ίριδα στο κάδρο των ερευνών

Η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει, με τις έρευνες να στρέφονται στην αναζήτηση του μηχανισμού θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατροδικαστών, θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν αν έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρξε άλλος μηχανισμός θανάτου.

Συγκεκριμένα, τα πλακίδια αίματος των δύο παιδιών και ιστοί των οργάνων τους έχουν κρατηθεί και αναμένονται λεπτομερέστερες τοξικολογικές εξετάσεις, παρόμοιες με αυτές της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα κεταμίνης κάτι που θα σημαίνει ότι δολοφονήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, ίσως και από το ίδιο πρόσωπο.

Οι επιστήμονες επιφυλάσσονται αν θα μπορέσει να ανιχνευθεί η συγκεκριμένη ουσία καθώς ο μεταβολισμός της από τον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται το πολύ σε 1,5 ώρα. Εξαφανίζονται δηλαδή τα ίχνη της μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι ο θάνατος των άλλων κοριτσιών να ήταν ασφυκτικός.

Σήμερα, ο ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την φρικιαστική υπόθεση αποκάλυψε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια και για τα άλλα δύο κοριτσάκια.

Τόνισε δε, πως λίαν συντόμως θα υπάρξει αίτια θανάτου πολύ σύντομα για την Ίριδα, το βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Η αιτία θανάτου είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η συνάδελφός μου έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», πρόσθεσε.

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάτι και για τα άλλα παιδιά.

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τσαντίρης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019. Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος».

Δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι έχει διαφυλαχθεί βιολογικό υλικό και από την Ίριδα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είτε αν μιλάμε για δηλητηρίαση ή ασφυξία.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «ένας που έχει κάνει μία εγκληματική πράξη δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει συρροή πράξεων με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους: δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τέσσερα συμβάντα. Το θάνατο της Τζωρτζίνας, την ανακοπή της, την εισαγωγή της στη νοσηλεία και τους δύο θανάτους των δύο παιδιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν γίνει με ίδιο τρόπο».

Η αρχή του τέλους για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρέθηκαν έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Της χτύπησαν το κουδούνι και της ανακοίνωσαν την προσαγωγή της, η οποία λίγη ώρα αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η φερόμενη ως δράστις μέχρι και αυτή τη στιγμή αρνείται κάθε εμπλοκή στην δολοφονία της 9χρονης.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος με τους Αστυνομικούς τη μέρα της σύλληψης:

Ρούλα: Δεν έχω κάνει τίποτα.

Αστυνομικός: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Ρούλα: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Αστυνομικός: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Ρούλα: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα έψαχνα στο ίντερνετ να μάθω τι είναι η ουσία αυτή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

M. Χνάρης: Ορατός ο κίνδυνος απώλειας ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων για χιλιάδες πολίτες

Την επιβεβλημένη ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο πέραν...

Συμβουλές από τον Συνήγορο του Καταναλωτή για την Black Friday

Συμβουλές προς τους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των φετινών...

ΓΙΑΒΟΛ ΑΙΜΑ, ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

Από το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά "Αίμα, λήθη και...

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το...