32.5 C
Chania
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026

Η μητέρα της 9χρονης από Ρόδο, μία μέρα μετά την επικοινωνία με Τσίπρα βγήκε στο δελτίο του ΣΚΑΪ και εξύμνησε Μητσοτάκη – «Να είναι καλά ο Κυριάκος» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε η μητέρα της 9χρονης από τη Ρόδο που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο.

«Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι’ αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά. Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη. Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά. Και δεν την περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο. Δεν την περίμενα», δήλωσε η ξενοδοχειακή υπάλληλος που βρέθηκε άνεργη.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, η οποία προσέφερε δουλειά στη γυναίκα και μάλιστα με τηλεργασία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται και με τα δυο της παιδιά στο σπίτι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταμάτη. Μιλάω καθημερινά, με νοιάζεται, με παίρνει, με ρωτάει κάθε μέρα, πώς είσαι Μαρία; Πώς είναι τα παιδιά; Πώς είσαι εσύ; Να μην στεναχωριέσαι. Είναι άνθρωπος. Η κυβέρνηση έδειξε την ανθρωπιά της. Έχω απεριόριστη αγάπη από την κυβέρνηση μας», δήλωσε η μητέρα της εννιάχρονης.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες με τη μητέρα της εννιάχρονης είχε επικοινωνήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά της κυβέρνησης.

«Επικοινώνησα σήμερα με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους. Πως δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή» έγραψε ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του προσθέτοντας:

«Η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζήσουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους».

Καταδικασμένες «στρατιές» ανέργων

Σημειώνεται ότι για 1.103.701 ανέγους (στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Μάιο του 2020) των οποίων οι περιπτώσεις δεν προσφέρουν δυνατότητες επικοινωνιακού σόου στην κυβέρνηση, σαν της 9χρονης και της μητέρας της που συγκίνησαν το πανελλήνιο, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Δεν φαντάζεται κανείς τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη να παίρνει καθημερινά 1.103.701 τηλέφωνα.

Να επισημανθεί τέλος ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι μεγαλύτερος, καθώς στα επίσημα στοιχεία δεν συνυπολογίζονται όσοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και μένουν άνεργοι, ενώ ως κανονικοί εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί που ημιαπασχολούνται (part time) με αστείες ενίοτε αποδοχές καθώς δεν βρίσκουν κανονική δουλειά.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή υψηλού κινδύνου στο Αιμοδυναμικό Τμήμα — Πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας

Πρωτοποριακή καρδιολογική επέμβαση στο ΓΝΧ «Ο Άγιος Γεώργιος» — η πρώτη σε περιφερειακό νοσοκομείο της Ελλάδας. Από το 2017, 8.700+ στεφανιογραφίες και 24ωρη λειτουργία.

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά για την εβδομάδα 24-30 Αυγούστου 2026

Πρόγραμμα ψεκασμών κατά των κουνουπιών στα Χανιά 24-30 Αυγούστου 2026. Επιχειρήσεις σε Δήμους Χανίων, Σφακίων, Κισσάμου, Καντάνου-Σελίνου και Αποκορώνου από την Περιφερειακή Ενότητα.

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα και καταζήτηση για ανθρωποκτονία

Σύλληψη 38χρονου Σέρβου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πλαστά έγγραφα Τσεχίας. Αναζητείται από Μαυροβούνιο για ανθρωποκτονία. Κατασχέθηκαν 90.000€ ρολόγια και 4.770€.

Στη Βουλή οι ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης από έργα οπτικών ινών στο Ηράκλειο

Ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τις ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης του Ηρακλείου από έργα οπτικών ινών. Ζητά απαντήσεις από Υπουργούς.