Το ποδαρικό της Ντόρας Μπακογιάννη στον Σεπτέμβριο έγινε με… μαντινάδα προβληματισμού από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην Κάτια Μακρή, στον ραδιοφωνικό σταθμό “RealFm”, ασκώντας κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τις ξενοφοβικές σκέψεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε τα εξής:
“Άνθρωποι που εκφράζουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές σκέψεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία.
Στον κατάλληλο χρόνο πρέπει να συζητηθεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ζητούμενο σήμερα είναι η διαπραγμάτευση.
Δεν μπορεί η επιχείρηση που κρατήθηκε όρθια στην κρίση να πληρώνει 8% τόκο σε δάνεια
Έχουμε φθάσει στο σημείο μια βασική αγορά, όπως αυτή των ακινήτων, να την εξοντώσουμε πλήρως.
Ο ΕΝΦΙΑ όπως εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή, είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακός”.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.