18.8 C
Chania
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2026

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης για την επίσκεψη του Κλαρκ Κούπερ στη Σούδα: «Οι ιμπεριαλιστές θρέφουν και θρέφονται από τον πόλεμο»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης με αφορμή την επίσκεψη του βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Κλαρκ Κούπερ στη Σούδα:

Λίγες μέρες μετά τον Πομπέο ο βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κλάρκ Κούπερ επισκέπτεται τη Σούδα τονίζοντας την επικίνδυνη αναβάθμιση του καρκίνου του τόπου μας, τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και την εμπλοκή της στον πόλεμο διαρκείας των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που εμπεδώνεται τελευταία με δις για όπλα που θα πληρώσει ο λαός.

Την ίδια ώρα και ενώ εξελίσσεται συνεχώς η ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ- Γερμανίας- ΝΑΤΟ με βασικό στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους στο έδαφος του  αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας, οι πολεμικοί κίνδυνοι  που ποτέ δεν εξαλείφτηκαν αναζωπυρώνονται ξανά.

Οι ιμπεριαλιστές θρέφουν και θρέφονται από τον πόλεμο και η Ειρήνη είναι   υπόθεση της πάλης των λαών. Αυτή η αλήθεια θα αποδεικνύεται ξανά και ξανά και όποιοι θέλουν μπορούν ν’ αντιληφθούν πως το καθήκον της αντιπολεμικής πάλης δε μπορεί να περιμένει και για να υπηρετηθεί απαιτεί την αποδόμηση των αστικών αφηγημάτων που εμφανίζουν τη ντόπια αστική τάξη αμυνόμενη την ώρα που μπλέκει συνεχώς τη χώρα και το λαό σε πολεμικούς άξονες και συνολικά στον πόλεμο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Η ντόπια πλουτοκρατία κινείται έτσι για να υπηρετήσει βλέψεις για τον όποιο ρόλο στην περιοχή, μα ο κόσμος της δουλειάς αντικειμενικά έχει ανάγκη τον αγώνα για την Ειρήνη και τη ζωή του και για τον σπάσιμο των αλυσίδων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάστηκε απόπειρα έκρηξης σε επιχείρηση στο Ηράκλειο. Ταυτοποιήθηκε 33χρονος αλλοδαπός που τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις 29/3. Συνελήφθη μετά από κατ' οίκον έρευνα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ερευνητών Διδακτικής των Μαθηματικών στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΝΕΔΙΜ στο Ηράκλειο Κρήτης, με 150 σύνεδρους και πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες για τη διδακτική των μαθηματικών.

Σέβη Βολουδάκη: Εξασφαλίστηκε 1,5 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Η Υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη εξασφάλισε 1,5 εκατ. ευρώ για 50 επιχειρήσεις της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Κάθε επιχείρηση θα λάβει 30.000 ευρώ για επανεγκατάσταση.