18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Η Ραχήλ Μακρή μηνύει τον Στουρνάρα για “διασάλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος”

Ημερομηνία:

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, μήνυση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι προωθεί το Grexit και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα!

Η Ραχήλ Μακρή εξέδωσε αργά το μεσημέρι ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι “οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν” και ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του που “διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στις θέσεις του κ. Στουρνάρα ότι “η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Gretix”.

Με τις θέσεις αυτές όπως η ίδια αναφέρει, “ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα”.

newsit.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολάκης κατά Τσίπρα για τον… εξώστη: Δεν πήγα στο Παλλάς γιατί έχω υψοφοβία

Με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο απάντησε ο Παύλος Πολάκης στην...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων: “Η υγεία δεν είναι προνόμιο είναι δικαίωμα”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...

Επίσκεψη της ΙΛΑΕΚ στην οικία Θεοδωράκη στον Γαλατά

Στο πλαίσιο των επισκέψεων στα μουσεία των Χανίων η ...