13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Η τελευταία επιθυμία της Ραφαέλας γίνεται πράξη στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE κάνει πράξη της επιθυμία της Ραφαέλας Πιτσικάλη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του:

“Συγκινηθήκαμε όλοι με την ιστορία της γενναίας Ραφαέλας Πιτσικάλη από τα Χανιά, η οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή, διότι έφυγε νωρίς, στην τρυφερή ηλικία των 21 ετών, από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Σεβόμενοι την τελευταία της επιθυμία,  τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»  CRETAN PALLIATIVE CARE αποφασίσαμε να μιμηθούμε το εξαιρετικό έργο του οργανισμού «Make a wish Hellas» για παιδιά ηλικίας 3 – 18 ετών με σοβαρές ασθένειες. 

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα: Μέσω της Εθελοντικής Ομάδας του Συλλόγου μας, θα εκπληρώνουμε επιθυμίες ασθενών με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα, από την ηλικία των 18 ετών και άνω, στον Νομό Ηρακλείου.  

Πέραν τούτου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας  Monika Topitz-Pongruber, Ειδικευμένη Εμπειρογνώμων Νοσηλευτικής από την  Αυστρία, με πολύχρονη πρακτική γνώση στην Ανακουφιστική Φροντίδα και η Νοσηλευτική Ομάδα των εθελοντών μας, είναι πρόθυμοι να συνοδεύουν τους ασθενείς με την οικογένεια/φροντιστή τους από την ημέρα της διάγνωσης, καθώς και σε όλη την χρονική περίοδο της νόσου, από την διάγνωση, την ύφεση, την υποτροπή ως το τέλος της μεγάλης περιπέτειας.

Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας δεν είναι να αντικαταστήσει τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά να παρέχει συμπληρωματικά  με αυτήν τις υπηρεσίες της, υποστηρίζοντας τον  ασθενή, μέσω μιας Ενεργητικής και Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Εξαιρετικής σημασίας αποτελεί ο έλεγχος του πόνου και των άλλων σωματικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων.

Η Διεπιστημονική Εθελοντική μας Ομάδα διαθέτει νοσηλευτικό υλικό προς δανεισμό, προσφέρει κατ΄ οίκον φροντίδα, καθώς και ψυχοθεραπευτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες με ασθενείς και εναλλακτικά προγράμματα ανακουφιστικής φροντίδας στον ιδιόκτητο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας στην οδό Γεωργιάδη 64Α (Κομμένο Μπεντένι) Ηράκλειο.

Να σημειωθεί, ότι όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ:  2810 528 736 ,  από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00, ή στο Email: info@palliativecare.gr”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...