30.1 C
Chania
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2026

Η Χαμάς για τη Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: “Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, τον λαό της και την ηγεσία της”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Χαμάς χαιρετίζει την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ:

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της συμφωνίας σχετικά με το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, τον λαό της και την ηγεσία της, και εκφράζουμε την εκτίμησή μας για την σταθερότητα και την προσήλωσή της στα εθνικά δικαιώματα και συμφέροντά της ενόψει των πιέσεων και των προκλήσεων, που συνέβαλαν στην αποτροπή των προσπαθειών επιβολής και σχεδίων ηγεμονίας στην περιοχή.

Ελπίζουμε ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει ένα βήμα που θα συμβάλει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και θα έχει θετικό αντίκτυπο σε διάφορα ζητήματα στην περιοχή, με πρώτο και κύριο την άμεση παύση της συνεχιζόμενης σιωνιστικής επιθετικότητας εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τον τερματισμό των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων και παραβιάσεων εναντίον του Λιβάνου και άλλων μετώπων.

Διαβεβαιώνουμε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή δεν θα επιτευχθούν όσο η κυβέρνηση κατοχής συνεχίζει τον πόλεμο εξόντωσης, λιμοκτονίας και εκτόπισης εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας, και εκτός αν αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ρίζες της σύγκρουσης — δηλαδή, η σιωνιστική κατοχή και η άρνηση των νόμιμων δικαιωμάτων του λαού μας.»

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεπαρκής και υποτελής ο Φάμελλος

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ανακόινωσε επίσημα...

ΤΕΕ ΤΔΚ: Εθνική στρατηγική για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς με αφορμή το «Κόκκινο Μετόχι»

Το ΤΕΕ ΤΔΚ προτείνει εθνική στρατηγική για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με αφορμή το Κόκκινο Μετόχι στα Χανιά. Δέκα μέτρα για προστασία και αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων.

Ανασχηματισμός στην Περιφέρεια Κρήτης: Ορίστηκαν Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και 15 Αντιπεριφερειάρχες

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε τον ορισμό Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και 15 Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Κρήτης. Θητεία έως 31/12/2026.

Εγκαίνια Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσαράς και εκδήλωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας με παρουσία Υπουργού

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εγκαινιάζει την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μεσσαράς στη Φαιστό και παρίσταται σε εκδήλωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας στο Ηράκλειο στις 10 Ιουλίου 2026.