19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ημερίδα για την παραγωγή, τυποποίηση, τη γαστρονομία και στον τουρισμό στα πλαίσια της έκθεσης «Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση»

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 25 Μαϊου, στα πλαίσια της έκθεσης «Κρήτη, η μεγάλη συνάντηση» από τις 16:00 έως τις 19:30, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Παραγωγή – Τυποποίηση – Γαστρονομία – Τουρισμός : ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ». Συντονιστής θα είναι ο πρώτος Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς..
Η Ημερίδα θα ανοίξει με την εναρκτήρια ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη κα. Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη με θέμα: ““Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη στήριξη των Αγροτικών Προϊόντων”.
Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων και οι ομιλίες των:

  1. Διονύσης Κούκης, Εκδότης Περιοδικού «Αθηνόραμα» – Umami, διεθνώς διακεκριμένος κριτικός γεύσης. «Η ενσωμάτωση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων από κοινό και επαγγελματίες, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας.»
  2. Ανδρέας Μεταξάς, Αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γενικός Διευθυντής CretaMaris: «Γαστρονομικός περίπλους: Μια επιτυχημένη εφαρμογή της γαστρονομίας της Κρήτης σε ξενοδοχείο 1500 κλινών»
  3. Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου «Οι ξενοδόχοι της Κρήτης είναι έτοιμοι για τη στροφή στα προϊόντα του τόπου τους. Οι παραγωγοί;»
  4. Αντώνης Αρετουλάκης, Αγρότης της Χρονιάς, τιμηθείς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Καλή πρακτική: Ένα αγρόκτημα που καθετοποίησε τις υπηρεσίες του με επιτυχία.»
  5. Ηλίας Μαμαλάκης, Δημοσιογράφος & συγγραφέας, σύμβουλος σε ειδικά θέματα γαστρονομίας «Τα τυριά της Κρήτης, ένας γαστρονομικός παράδεισος»
  6. Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, «Μια πρότυπη οργάνωση παραγωγών.»
  7. Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Επικεφαλής της Ομάδας Συμβούλων Γαστρονομίας Κρήτης, Πρόεδρος Ελλ. Ακαδημίας Γεύσης « Από τον παραγωγό στον ξενοδόχο και στον εστιάτορα: Ο κύκλος της γαστρονομίας»
  8. Νίκος Κατσαρός, τ. Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ. «Η Κρητική Διατροφή ως παράγων υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος»
  9. Συζήτηση Panel με θέμα:«Ανάπτυξη νέων υποδομών στο κύκλωμα διακίνησης και διάθεσης των κρητικών προϊόντων σε συνδυασμό με την παραδοσιακή κρητική κουζίνα».
  10. Μανώλης Πατεράκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων: Ο ρόλος της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας στην αξιοποίηση των προϊόντων της κρητικής γης και στην ανάπτυξη του τουρισμού.
  11. Προσφορά παραδοσιακών κρητικών εδεσμάτων που θα παρασκευάσουν Κρήσσες μέλη των Συλλόγων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...