18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ηράκλειο: Η πρώτη Σχολή Αρτοποιίας στην Ελλάδα – Όταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας συναντά τον “επιστήμονα των αλεύρων”

Ημερομηνία:

Μια καινοτόμος σχολή με διεθνείς πρωταθλητές και κορυφαίους ειδικούς στη ζύμη γεννιέται στην Κρήτη – Συνδυάζει παράδοση, επιστήμη και επιχειρηματική γνώση για τη νέα γενιά επαγγελματιών αρτοποιών.

Όταν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας Διονύσης Βογιατζής συναντά τον επιστήμονα των αλεύρων Διαμαντή Παπαπαναγή, γεννιέται κάτι που η Ελλάδα δεν είχε ξαναδεί: η πρώτη ολοκληρωμένη Σχολή Αρτοποιίας στη χώρα, με στόχο να εκπαιδεύσει επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες υψηλού επιπέδου.

Η Bakery School Crete, που εδρεύει στο Ηράκλειο, ανοίγει τις πόρτες της στις 11 Νοεμβρίου, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα 5 μηνών, με 180 ώρες πρακτικής εξάσκησης σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο.

Πρωταθλητές στους φούρνους του κόσμου

Ο Διονύσης Βογιατζής, επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, έχει οδηγήσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις διεθνών διοργανώσεων — 7η θέση παγκοσμίως στο Mondial du Pain (Παρίσι 2024) και 5η θέση στο SIGEP (Ρίμινι 2025).
Δίπλα του, ο Διαμαντής Παπαπαναγής, Διευθυντής Έρευνας των Μύλων Κρήτης και συνεργάτης του ΕΦΕΤ, φέρνει 28 χρόνια εμπειρίας στην επιστήμη του αλεύρου, μετατρέποντας τη θεωρία σε εργαλείο δημιουργίας.

Στην ομάδα διδασκόντων συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Κουμάκης (ειδικός στη ζαχαροπλαστική) και ο Giorgio Manganiello, μάστερ της αυθεντικής ιταλικής πίτσας, που θα μυήσει τους εκπαιδευόμενους στα μυστικά της ιταλικής παράδοσης.

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τέχνη, τεχνική και επιχειρηματικότητα

Το πρόγραμμα της Bakery School Crete δεν περιορίζεται στη ζύμη. Προσφέρει μια ολιστική εκπαίδευση που καλύπτει:

  • Παραδοσιακά ψωμιά και προζύμια με φυσικές μεθόδους ζύμωσης.

  • Αρτοσκευάσματα διεθνούς επιπέδου, όπως croissants, brioche και donuts.

  • Αυθεντική ιταλική πίτσα, με καθοδήγηση από master pizzaiolo.

  • Business skills, όπως κοστολόγηση, οργάνωση παραγωγής και HACCP — βασικά εργαλεία για κάθε επαγγελματία που θέλει να δημιουργήσει ή να αναβαθμίσει τη δική του επιχείρηση.

Οι ολιγομελείς ομάδες (μόνο 15 θέσεις) εξασφαλίζουν εξατομικευμένη διδασκαλία, ενώ κάθε συμμετέχων λαμβάνει πλήρη εξοπλισμό (μπλούζα, καπέλο, ποδιά).

Από την Κρήτη… στην παγκόσμια σκηνή της αρτοποιίας

Η Σχολή φιλοδοξεί να γίνει κέντρο αναφοράς για τη σύγχρονη αρτοποιία στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την κρητική παράδοση και τη διεθνή τεχνογνωσία.
Όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επαγγελματιών που θα συνδυάζουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας με τις τεχνικές αιχμής της διεθνούς αρτοποιίας.

«Η αρτοποιία δεν είναι απλώς τέχνη – είναι επιστήμη, πολιτισμός και μέλλον. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σταθεί ισότιμα στο παγκόσμιο στερέωμα», δηλώνει ο Διονύσης Βογιατζής.

Πρακτικές πληροφορίες και εγγραφές

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες, με 180 ώρες hands-on εκπαίδευσης.
Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 950€, με προκαταβολή 400€ και το υπόλοιπο σε δύο δόσεις.
Όσοι εγγραφούν έως 31 Οκτωβρίου επωφελούνται από έκπτωση 100€ (Early Bird Offer).

Για πληροφορίες και εγγραφές:
📞 2810 302605
🌐 katartisi.gr/seminaria/bakery-school-crete

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...