12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Ηράκλειο – Ρεύμα: Δεκάδες, κάθε μέρα, οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης

Ημερομηνία:

Περίπου στις 4000 υπολογίζονται οι εντολές διακοπής ρεύματος, σε τοπικό επίπεδο, από την αρχή του χρόνου έως τώρα, την ώρα που το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς οι εντολές για διακοπές του ηλεκτρικού έφτασαν τις 180.000, πανελλαδικά!

Πέρυσι οι εντολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έφτασαν τις 160.000! Ήδη, δηλαδή, μόνο στο πρώτο πεντάμηνο, οι εντολές έχουν ξεπεράσει τις περσινές!

Εκτιμάται ότι, ημερησίως, στο Ηράκλειο δίδονται 10-20 εντολές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ με βάση τα στοιχεία, στο νομό Ηρακλείου το αντίστοιχο νούμερο από την αρχή του έτους άγγιξε περίπου τις 1500.

Στο μεταξύ, μια ευνοϊκή απόφαση για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους λογαριασμούς ρεύματος εκδόθηκε πρόσφατα από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η δίκη αφορούσε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρείας προμήθειας ηλεκτρισμού για το θέμα των διακοπών ρεύματος σε πελάτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το δικαστήριο έκανε μερικώς δεκτή την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την απόφαση, αυτά θα εφαρμόζονται για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρήτρα, όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς.

Ποια νοικοκυριά αφορά η απόφαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ευάλωτα νοικοκυριά θεωρούνται τα μονοπρόσωπα με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και επίσης, όσοι είναι άνω των 70 ετών και δε συγκατοικούν με κάποιον που είναι κάτω των 70 ετών. Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και όλοι όσοι πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ekriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...