26.8 C
Chania
Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2026

Ηράκλειο: Φωτιά στα Βορίζια – Μήνυμα του 112 και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/7) στην περιοχή Βορίζια του Δήμου Φαιστού, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν περισσσότερα από 10 πυροσβεστικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό, ενώ από αέρος συνδράμουν και δύο ελικόπτερα, με στόχο τον περιορισμό της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί. Ακόμα και ο Δήμος συμμετέχει στην επιχείρηση παρέχοντας υδροφόρες.

Λόγω του περιστατικού, στις 14:50 ενεργοποιήθηκε το 112, αποστέλλοντας προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο καλούνται να παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

112

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης, ωστόσο οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς η Κρήτη βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες εστίες φωτιάς και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν 32χρονος και ανήλικη στο Ηράκλειο για 6 τηλεφωνικές απάτες. Απέσπασαν κοσμήματα 4.500€ από ηλικιωμένη προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ και λογιστές.

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch στο Φεστιβάλ Κρήτης 2026

Η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη και ο πιανίστας Sholto Kynoch έρχονται στην Κρήτη για το Φεστιβάλ Κρήτης 2026. Συναυλίες και δωρεάν masterclasses σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η χώρα δε χρειάζεται άλλη μια επικοινωνιακή αφήγηση επιτυχίας»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης παρουσιάζει οικονομικά δεδομένα που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και ζητά εφαρμόσιμη πρόταση για την ακρίβεια.

Μανόλης Χνάρης: Άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών ζητά ο βουλευτής Ρεθύμνης

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Ερώτηση για άμεση αποζημίωση ελαιοπαραγωγών σε Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο λόγω μειωμένης παραγωγής 2025-2026.