14.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

“Θαύμα” για άνεργο Δανειολήπτη , η υπαρ.202/2012 απόφαση Δικαστηρίου

Ημερομηνία:

Στην ευχάριστη θέση βρίσκεται σήμερα, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ανακοινώσει την  πλήρη δικαίωση δανειολήπτη  μέλος της, ο οποίος την εμπιστεύτηκε πλήρως,  ακολούθησε τις οδηγίες της ,βήμα προς βήμα και σήμερα νοιώθει την ζητούμενη ανακούφιση , την απαλλαγή από την πίεση των δανειστριών Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) καθώς  ακόμα και στο δικαστήριο  με τις προτάσεις τους αρνήθηκαν την αίτηση,  προτείνοντας , την ένσταση της καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος, προβάλλοντας ακόμα  το αιτιολογικό ότι ο δανειολήπτης είχε περιουσία την οποία θα  μπορούσε  να εκποιήσει και τα καταβάλλει τα χρέη του στους δανειστές του.Όμως, παραταύτα  ο δανειολήπτης σήμερα νοιώθει ελεύθερος και δικαιωμένος να βροντοφωνάξει το “θαύμα” που βιώνει,  τόσο από τον ευεργετικό Νόμο (Ν.3869/2010) όσο και από τους φορείς υλοποίησης αυτού.

Συγκεκριμένα:Σύμφωνα με την υπαρ.202/2012  “θαρραλέα” απόφαση  του Ειρηνοδικείου Χανίων,  πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο, οικογενειάρχη, με περιουσιακά στοιχεία(αρκετά αγροτεμάχια) ,έχοντας την συγκυριότητα το 25% επί  αυτών ,τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση, καθώς δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον ,αλλά ούτε εκποιώντας τα θα αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα,  για ικανοποίηση των πιστωτών του. Επίσης ο δανειολήπτης είναι κύριος ενός Ι.Χ.Ε  αυτοκινήτου, μάρκας :MERCEDES, T;YPOY 202018,.799 ¨κ.ε το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτον το 1997 και του οποίου η εμπορική αξία εκτιμάται σε 4.700 Ευρώ.  Ο εν λόγω δανειολήπτης ,  είχε χρέος σε τέσσερις Τράπεζες,  από πιστωτικές και καταναλωτικά δάνεια,συνολικού ύψους  χρέους ,73.233,52 Ευρώ , αλλά με προφανή και αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής αυτών .Το Δικαστήριο  αποφάσισε να  “κουρέψει” το χρέος , κατά τα 72.682,48 δηλ. να κάνει  “κούρεμα” κατά 92,46% καλούμενος ο δανειολήπτης, να πληρώσει για τέσσερα χρόνια,  προς όλες τις Τράπεζες το  συνολικό ποσό των 551.04 Ευρώ ,με μηνιαία  δόση 11,48 Ευρώ διανεμόμενο αναλογικά.
Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων , εκφράζει αφενός τα ευχαριστήρια σε όλους τους συνεργάτες της ,που βοήθησαν σαυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στους δικαστές της Κρήτης, που με συμπάθεια και ανοιχτά μυαλά στέκονται δίπλα στα “πολύπαθα” υπερχρεωμένα νοικοκυριά.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...

Διαμαρτυρία γάλλων αγροτών έξω από το εξοχικό του Μακρόν: Άφησαν κοπριά κι ένα… φέρετρο

Στο στόχαστρο των γάλλων αγροτών που επίσης βρίσκονται στους...