14.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Θεατρικές Παραστάσεις με θέμα την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων από τη ΔΕΔΙΣΑ στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Δύο εξειδικευμένες Θεατρικές Παραστάσεις θα παρουσιάσει ηΔιαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] στις 5 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κήπο Χανίωνστο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Μέσα από την τέχνη του θεάτρου, του λόγου και της κίνησης η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των Χανίων να κατανοήσουν σημαντικές έννοιες που αφορούν στην επαναχρησιμοποίηση, στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και στην ανακύκλωση των υλικών αυτών.

Ειδικότερα, οι παραστάσεις θα ενημερώνουν με πρωτότυπο τρόπο τους θεατές για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στη μείωση των απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση καθώς και για το πρόγραμμα Πληρώνω Όσο Πετάω (Π.Ο.Π.). Επιπλέον, μέσα από το περιεχόμενο των θεατρικών παραστάσεων θα δίνονται πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τη διαλογή στην πηγή των ειδικών ρευμάτων αποβλήτων και τη διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων.

Ώρες παραστάσεων ανά θεματική ενότητα:

  • 12:30 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 13:30 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 18:00 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 19:00 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων είναι:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μαρίνα Πανηγυράκη

Σκηνικά: Σπύρος Ανδρουλάκης

Παίζουν (οι ηθοποιοί-μαθητές της θεατρικής ομάδας “ΠεραΧώραtheatercompany”):

Μαμά: Νίκη Κανταρίδου

Μπαμπάς: Παναγιώτης Ζαφείρης

Παιδί: Κωνσταντίνος Πετρομιχελάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ