10.4 C
Chania
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, 2026

Θεατρική Παράσταση: Γυναίκες που ‘γιναν ένα με τη γη

Ημερομηνία:

Το “Εργαστήρι διάΔρασης” σε συνεργασία με την Εταιρία Τέχνης “Βιολέττα” την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 8:30μ.μ. παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση: “Γυναίκες που ‘γιναν ένα με τη γη” της Γεωργίας Σκοπούλη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου στην Κίσαμο.

Γενική είσοδος : 7ευρώ

Ερμηνεία – Θεατρική διασκευή κειμένων : Μαρινέλλα Βλαχάκη

Σκηνοθεσία – Video : Θοδωρής Παπαδουλάκης – Γιάννης Κρητικός

Διασκευή δημοτικών τραγουδιών : Λεωνίδας Μαριδάκης

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη με τίτλο “Αυτές που ΄γιναν ένα με τη γη”.

Η Μαρινέλλα Βλαχάκη επέλεξε αποσπάσματα από τις πραγματικές αφηγήσεις του βιβλίου, τις “κέντησε” περίτεχνα και τις αποδίδει θεατρικά, ερμηνεύοντάς τις σε έναν εξαιρετικό μονόλογο.

Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Παπαδουλάκη και του Γιάννη Κρητικού. Πρόκειται για μία κινηματογραφικά θεατρική σκηνοθεσία, που υποστηρίζει το θεατρικό κείμενο με ευφάνταστο τρόπο.

Τη διασκευή των δημοτικών τραγουδιών που ακούγονται στην παράσταση υπογράφει ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο ’14 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

τηλέφωνα επικοινωνίας : 2822024600 / 6972274383

Εργαστήρι διάΔρασης:Τέχνες/Δημιουργία/Πολιτισμός – Ειρήνης 1 – Κίσαμος

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταφέρεται η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας στο Δημαρχείο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε τη μεταφορά της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας από την παραλία του Τραχηλά στο προαύλιο του Δημαρχείου λόγω ισχυρών ανέμων.

Συνελήφθη 51χρονος για έκθεση ανηλίκου στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη 51χρονος κηδεμόνας στο Ρέθυμνο για έκθεση ανηλίκου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Προανάκριση από την Αστυνομία.

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο: Αστυνομικοί κατέσχεσαν 37,5 γραμμάρια κοκαΐνης από οικία. Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Μεγαλειώδης η Μεγάλη Παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ’26

Με 32 ομάδες, 27 άρματα και 10.000+ καρναβαλιστές ολοκληρώθηκε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2026. Η μεγαλειώδης παρέλαση της Κυριακής της Τυρινής επιβεβαίωσε τη δυναμική του θεσμού.