32.1 C
Chania
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2026

Ιρανική εφημερίδα δημοσίευσε «λίστα θανάτου» με Τραμπ, Νετανιάχου, Μακρόν, Μελόνι, Μερτς

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις διεθνώς προκαλεί η δημοσίευση από την ιρανική εφημερίδα Hamshari μιας ιδιόμορφης «λίστας θανάτου», στην οποία απεικονίζονται ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ. Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει σοκ, καθώς συνοδεύεται από φωτογραφίες προσώπων με σαφή συμβολισμό εκδίκησης.

Ξεχωρίζει η εικόνα της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία απεικονίζεται να φορά πορτοκαλί στολή κρατουμένου. Την ίδια ημέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα μήνυμα που αποδίδεται στον γιο του Χαμενεΐ, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, στο οποίο γίνεται λόγος για «εκδίκηση» εναντίον όσων θεωρούνται υπεύθυνοι για τη δολοφονία του πατέρα του.

Η λίστα με Τραμπ, Νετανιάχου, Μακρόν, Μελόνι, Μερτς και Στάρμερ

Η εικόνα που δημοσίευσε η Hamshari, εφημερίδα που ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τεχεράνης, παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με στόχο ζωγραφισμένο στο μέτωπό τους.

Στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνονται επίσης ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, καθώς και σειρά Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο διοικητής της CENTCOM Μάικλ Κούπερ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σαάρ και ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Εγιάλ Ζαμίρ.

Η δημοσίευση έρχεται σε μια περίοδο έντονης κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να διατηρεί τη σκληρή ρητορική της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αχμέτ Νταβούτογλου: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της λίστας ως αντίπαλος»

Η Τουρκία έχει πολλές διεθνείς προκλήσεις στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στη...

Δυτική Όχθη: Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο του CNN από Ισραηλινούς εποίκους – Τέσσερις συλλήψεις

Τέσσερις Ισραηλινοί έποικοι συνελήφθησαν στη Δυτική Όχθη, καθώς κατηγορούνται...