29.3 C
Chania
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026

ΙΣΑ: Όχι κινητά σε παιδιά κάτω των 14 ετών – 16 οδηγίες για ανήλικους και ενήλικους

Ημερομηνία:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έχει δώσει πολλές φορές συμβουλές σχετικές με την τεχνολογία και τη χρήση της από τα παιδιά.

Σε παλιότερη ημερίδα που είχε είχε διοργανωθεί με τίτλο «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία» είχαν παρουσιαστεί διάφορα συμπεράσματα και ενδιαφέρουσες οδηγίες για τη χρήση των κινητών η οποία δεν θα πρέπει να γίνεται από παιδιά κάτω των 14 ετών.

Ποιες είναι οι 16 οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα παιδιά και τα κινητά αλλά και τη χρήση τους από ενήλικες:

  • Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομα τηλεφωνήματα.
  • Παιδιά κάτω των 14 ετών καλό είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.
  • Μην βάζεις το κινητό σε επαφή με το κεφάλι σου.
  • Μην κάνεις χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, τραίνο, αεροπλάνο ή ανελκυστήρα.
  • Μην κάνεις χρήση κινητού όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ή έγκυες γυναίκες γύρω σου.
  • Κράτησε το κινητό μακριά από το σώμα σου.
  • Όταν κάνεις χρήση κινητού κράτα απόσταση από άλλους.
  • Μην τοποθετείς το κινητό στην τσέπη σου.
  • Τη νύχτα κλείνε πάντα το κινητό σου και απενεργοποίησε το Wi-Fi.
  • Μην παίζεις παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on-line, βάλε το σε airplane mode.
  • Η χρήση “hands free” είναι προτιμότερη αλλά και εκεί μπορεί να υπάρξει ακτινοβολία.
  • Ασύρματα LAN (Wi-FI) μπορούν να σε εκθέσουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
  • Περιόρισε το Wi-Fi και κάνε χρήση σταθερής – ενσύρματης σύνδεσης.
  • Όταν το σήμα που δέχεσαι είναι κακό μην τηλεφωνείς.
  • Αν έχεις πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάνε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα
  • Απενεργοποίησε επιλογές Wi-Fi, Bluetooth και Data, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση κατά των ναρκωτικών στα Χανιά από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει εκδήλωση «Μαζί ξαναγράφουμε ζωές» στις 28 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Είσοδος ελεύθερη.

Επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραστάσεων «Τα Άσπρα Άλογα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία τις παραστάσεις «Τα Άσπρα Άλογα» του Ίψεν σε Χανιά και Ηράκλειο. Πάνω από 2.000 θεατές παρακολούθησαν το έργο.

Συνάντηση Καλογερή με Καστρινάκη και Κουναλάκη για το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών στα Χανιά

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Ν. Καλογερή με Καστρινάκη και Κουναλάκη για το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών, 23-26 Ιουλίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 17ο Φεστιβάλ Γεύσεων και Τέχνης στην Κίσσαμο

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει το 17ο Φεστιβάλ Γεύσεων και Τέχνης στα Χανιά, 16-24 Αυγούστου 2026. Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για παραγωγούς και εκθέτες.