Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

Αγώνας της Κρήτης

"google ad"

22.9 C
Chania
Saturday, March 15, 2025

Ισόβια κάθειρξη σε 52χρονο από Ρέθυμνο για βιασμό 14χρονης στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά επέβαλε χθες ισόβια κάθειρξη σε έναν 52χρονο από το Ρέθυμνο, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για βιασμό ανηλίκου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η απόφαση επανέλαβε την πρωτόδικη καταδίκη, υπογραμμίζοντας την ευαλωτότητα του θύματος.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας τριών παιδιών, τον Μάιο του 2023 παρέσυρε μια 14χρονη στο σπίτι του, με πρόσχημα να της δείξει το σκυλί του. Εκεί, την εξανάγκασε σε ερωτικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η γνωριμία τους είχε ξεκινήσει σε γειτονικό πάρκο, όπου το κορίτσι ήταν μέλος του κύκλου φίλων του γιου του. Η ανήλικη περιέγραψε την εμπειρία της στην κατάθεσή της, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, ενώ ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την ηλικία της.

Απόρριψη Ελαφρυντικών

Η υπερασπιστική πλευρά ζήτησε την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, του πρότερου έννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αιτήματα που απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Παρά την υποστήριξη της εισαγγελίας για το δεύτερο ελαφρυντικό, το δικαστήριο δεν το ενέκρινε.

Η απόφαση του δικαστηρίου τόνισε την ευαλωτότητα της 14χρονης, η οποία είχε υποστεί bullying στο παρελθόν και αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά το περιστατικό. Η μητέρα της κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, περιγράφοντας τις συνέπειες για την κόρη της.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το επίπεδο ευζωΐας των Ελλήνων πολιτών καθορίζει την διεθνή αξιακή θέση της Ελλάδας

Του Γιώργου Ουρανού Η ευημερία μιας χώρας δεν αποδεικνύεται μόνον...

Τραγωδία στον Αποκόρωνα: 80χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο

Μοιραία κατάληξη είχε το βράδυ της Παρασκευής η προσπάθεια...