15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Και με ΦΕΚ η συγχώνευση των νομικών προσώπων του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 943/24-5-2011) η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων περί συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων του Δήμου Χανίων και η σύσταση του νέου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΔΟΚΟΙΠΠ».
Σκοποί του νέου Οργανισμού είναι η οργάνωση λειτουργιών και δραστηριοτήτων καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσιών που αναφέρονται στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης και παιδείας όπως π.χ. η εφαρμογή πολιτικών και η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας με την σύσταση και λειτουργία κέντρων ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και η μελέτη και εφαρμογή σχετικών κοινωνικών προγραμμάτων, ο σχεδιασμός και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως ανέργων νέων, γυναικών, ηλικιωμένων, απόρων κλπ.
Διοίκηση του ΝΠΔΔ
Το νέο νομικό πρόσωπο του Δήμου Χανίων θα διοικείται από 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τα κάτωθι πρόσωπα:

Τακτικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ
Α/Α Ονοματεπώνυμο Θέση Ιδιότητα
1 Χαριτάκη-Μακράκη Χρυσάνθη Πρόεδρος Δημοτικός Σύμβουλος
2 Καραμπινάκης Νικόλαος Αντιπρόεδρος Δημοτικός Σύμβουλος
3 Χατζηδάκη Χρυσούλα Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
4 Τσαπάκος Γεώργιος Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
5 Κουρούσης Κων/νος Μέλος Δημοτικός Σύμβουλος
6 Καμπιανάκης Αντώνιος Μέλος Ιδιώτης
7 Κιαγιαδάκη Ευσεβία Μέλος Ιδιώτης
8 Κουκουβιτάκης Γεώργιος Μέλος Ιδιώτης
9 Λαμπαθάκης Μιχαήλ Μέλος Ιδιώτης
10 Μιχαλάκης Ανδρέας Μέλος Ιδιώτης
11 Πάγκαλου Άρτεμις Μέλος Ιδιώτης
12 Παιδάκης Νικόλαος Μέλος Ιδιώτης
13 Μπασιά Αμαλία Μέλος Ιδιώτης
14 Σαματάς Ευάγγελος Μέλος Ιδιώτης
15 Εκπρόσωπος Εργαζομένων Μέλος Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το νέο δημοτικό νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου προήλθε από τη συγχώνευση των παρακάτω ΝΠΔΔ:
1) ΟΔΗΚΟΙΠ Δήμου Χανίων
2) ΔΟΠΠΑ Δήμου Σούδας (εξαιρουμένων των αθλητικών υποδομών)
3) Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου
4) Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Περιβολίων
5) Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Βαμβακοπούλου
6) Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Νέας Κυδωνίας
7) Σπηλαιολογικό Μουσείο Κρήτης – Κέντρο Σπηλαιολογικών Ερευνών Δήμου
Ακρωτηρίου
8) ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου
9) Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Νέας Κυδωνίας
10) Α΄ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων
11) Β ΄ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων
12) Γ΄ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων
13) Δ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων
14) Ε΄ ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων
15) ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Χανίων

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...

Ολομέτωπη επίθεση Καραμανλή στην Κυβέρνηση για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και αγρότες

Για μία ακόμα φορά ο Κώστας Καραμανλής επιτέθηκε στην...