16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Και «στρατόπεδα» και επιχειρήσεις «σκούπα» σε… διαμερίσματα

Ημερομηνία:

Ένα περίπου μήνα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση αποφασίζει να «λύσει» το πρόβλημα της μετανάστευσης. Εκτός από τα 30 κέντρα κράτησης μεταναστών σε όλη τη χώρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, αρχίσουν από σήμερα και εντατικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη μεταναστών που δεν διαθέτουν έγγραφα εισόδου και παραμονής.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, από τη Δευτέρα η ομάδα ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράστης ενισχύεται με χίλιους νέους αστυνομικούς.

Η απόφαση για την επιχείρηση «σκούπα» ελήφθη σε σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην οποία πήραν μέρος η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ. Όπως έγινε γνωστό οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν τα χαρακτηριστικά όσων οργανώθηκαν κατά το παρελθόν για το ίδιο πρόβλημα, αλλά θα εστιαστούν σε περιοχές στις οποίες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ενοικιάσει διαμερίσματα για να διαμένουν μαζί δεκάδες μετανάστες.

Επίσης, οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνονται το πρωί και το απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

Οι αλλοδαποί που θα συλληφθούν για παράνομη είσοδο στη χώρα, λόγω της μη λειτουργίας ακόμη των κέντρων κράτησης, θα οδηγούνται στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, νωρίτερα χθες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας, δήλωσε πως εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση το πρώτο κέντρο μεταναστών θα λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, το έργο της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν (π.χ. στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια) σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ραντεβού” στο Μαξίμου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τους Κρητικούς αγροτοκτηνοτρόφους

Το πολυπόθητο ραντεβού που περίμεναν εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων στο...