17.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Καλά νέα από το Ισραήλ: Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό μετά από 10 μήνες

Ημερομηνία:

Τα νέα από το Ισραήλ, όπου η διαδικασία εμβολιασμού έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, είναι όλο και πιο ενθαρρυντικά, αφού την Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά μέσα σε δέκα μήνες που δεν ανακοινώθηκε νέος θάνατος από Covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος σε 6.346, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Η τελευταία φορά που δεν είχε καταγραφεί θάνατος από κορωνοϊό στο Ισραήλ ήταν στις 29 Ιουνίου, όταν γενικά τα ποσοστά θανάτου είχαν μειωθεί ουσιαστικά μετά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν 129 νέα κρούσματα σε σύνολο περίπου 35.000 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 0,4%.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έπεσε σε 1.897, με 160 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων οι 97 με αναπνευστήρα.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 837.870 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση του Ισραήλ άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, καθώς προχώρησαν ευρέως οι εμβολιασμοί. Την Πέμπτη, η χώρα έφτασε τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Στις 15 Απριλίου, μάλιστα, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως από την Κυριακή 18 του μήνα η χρήση προστατευτικής μάσκας για τον κορωνοϊό δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Χάρη στη μείωση των μολύνσεων, εξάλλου, είχαν ανοίξει από τις αρχές Μαρτίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι παραλίες, ενώ η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για την υποδοχή των εμβολιασμένων ξένων τουριστών από τις 23 Μαΐου, ένα χρόνο και πλέον αφού έκλεισε τα σύνορα της χώρας για τα ταξίδια αναψυχής.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας, πάνω από το 53% του πληθυσμού των περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το σύστημα υγείας και τους Ισραηλινούς πολίτες. Μαζί εξαλείφουμε τον κορωνοϊό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελστάιν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Eyal Leshem, διευθυντής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ, το Ιατρικό Κέντρο Sheba, δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να πλησιάζει την ανοσία αγέλης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίστευτη κατάσταση με συστημική τράπεζα – Καταγγελία για αρπαγή χρημάτων από ακατάσχετο λογαριασμό

Ανεξέλεγκτες φαίνεται λειτουργούν συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα, αν λάβουμε...

Για τον Λένιν και το “Κράτος και Επανάσταση”

Της Δήμητρας Ζαχαρίκου * Το σύγχρονο ρωσικό κράτος χαρακτηρίζει το...

Ο «σωμα­το­φύλα­κας» του Αυγε­νάκη και σε υπόθεση δου­λε­μπο­ρίου

Πρόσωπα-πολυεγκληματίες αποκαλύπτονται μέσα από τη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής...