Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

20.5 C
Chania
Saturday, April 19, 2025

Καλά νέα: Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των βυθιζόμενων, υδραυλικών μπαρών στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκεται η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων υδραυλικών μπαρών στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων, με τις εργασίες να πραγματοποιούνται αύριο, Τετάρτη 19/03, στο εντέκατο (11) και τελευταίο σημείο της εγκατάστασής τους, στην Σπλάντζια.

Τα προηγούμενα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι υποδοχές για τις βυθιζόμενες, υδραυλικές μπάρες, είναι τα παρακάτω:

  • Στην οδό Θεοτοκοπούλου (Πλατεία Τάλω)
  • Στη συμβολή των οδών Ανδρογαίω και Καλλεργών
  • Στην οδό Δευκαλίωνος
  • Στην οδό Χάληδων (στη συμβολή της με την οδό Σκαλίδη)
  • Στην οδό Μουσούρων (στη συμβολή της με την οδό Χατζ. Γιάνναρη)
  • Στην οδό Ποτιέ (στην συμβολή της με την οδό Σήφακα)
  • Στην οδό Ντουνόπαπα
  • Στην οδό Μελετίου Πηγά και Πόρτου
  • Στην οδό Αρχολέων (στη συμβολή της με την οδό Καλλεργών)
  • Στον Φιρκά (αλυσίδες)

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και στα έντεκα σημεία υποδοχής θα συνεχιστούν οι εργασίες τοποθέτησης των βυθιζόμενων μπαρών αλλά και του απαραίτητου ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που συνοδεύει την εγκατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκατάσταση του δικτύου βυθιζόμενων μπαρών έχει ως στόχο να αποτραπεί η πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα μηχανοκίνητα οχήματα, ενώ παράλληλα να επιτρέπεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση οχημάτων ασφαλείας (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά κ.λ.π.) με σύστημα αυτόματης αναγνώρισης.

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Έξυπνο σύστημα ελέγχου πρόσβασης στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων» στο πλαίσιο της Α/Α2 Σύμβασης «Δράσεις έξυπνης πόλης στους τομείς Βιώσιμης Κινητικότητας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χανίων» του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», με χρηματοδότηση ύψους 313.226 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

CNN: Ο Τραμπ ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία – Το αντάλλαγμα

Έτοιμη να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία ως μέρος...

Το Ρέκβιεμ της Αμερικής και η αντίσταση του Χάρβαρντ

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αιφνιδίασαν πολλούς. Ίσως...

ΑΑΔΕ: Υπέρβαση 6,3 δισ. ευρώ του στόχου για τα έσοδα το 2024

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύει τον Ετήσιο Απολογισμό για...