18.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Κατέβασαν μαθήτριες από το λεωφορείο για μισό ευρώ – Έλεος…

Ημερομηνία:

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που αφορούν σε μαθητές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν με τα λεωφορεία προς τα σχολεία τους. Μετά τα περιστατικά στα Χανιά, αυτή τη φορά η μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει ότι η 15χρονη είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου μαζί με δυο ακόμα μαθήτριες ,αλλά τις κατέβασαν από το λεωφορείο!

Οι μαθήτριες έκαναν τη διαδρομή από το Γιόφυρο προς το ΤΕΙ με προορισμό το Πειραματικό Γυμνάσιο.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ότι οι 3 μαθήτριες είχαν μαζί τους εκπτωτικά (μαθητικά) εισιτήρια των 50 λεπτών, ενώ δεν είχαν θεωρήσει την κάρτα τους.

Όταν ο οδηγός – σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας – ζήτησε να δει την κάρτα των μαθητριών, δηλαδή το πάσο το οποίο δικαιολογεί και την έκπτωση, εκείνες απάντησαν ότι δεν έχουν θεωρηθεί οι κάρτες λόγω των απεργιών, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία να τους ζητήσει να κατέβουν από το λεωφορείο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εκπτωτικό εισιτήριο κοστίζει 0,50 ευρώ ενώ το ολόκληρο εισιτήριο που πληρώνουν οι επιβάτες χωρίς την έκπτωση 1,10 ευρώ. Για μόλις 60 λεπτά λοιπόν, καθώς οι μαθήτριες δεν είχαν πάνω τους τα χρήματα, έκαναν τη διαδρομή με τα πόδια…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό αλλά επειδή προκύπτουν ανάλογα θέματα με τις κάρτες που δεν έχουν θεωρηθεί λόγω απεργιών των εκπαιδευτικών, έχει ζητήσει την ανοχή των οδηγών.

Όπως σημειώνει ο ίδιος κανονικά εάν δεν υπάρχει η κάρτα, θα πρέπει να πληρώνεται ολόκληρο το εισιτήριο .Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν θα έπρεπε ο οδηγός να κατεβάσει τις μαθήτριες αλλά περιοριστεί σε μια επίπληξη, όπως τονίζει ο κ. Βουλγαράκης.

Όπως σχολίασε ο ίδιος «εγώ δε θα κατέβαζα τις μαθήτριες από το λεωφορείο για κοινωνικούς λόγους» .

Πηγή: neakriti

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τον Λένιν και το “Κράτος και Επανάσταση”

Της Δήμητρας Ζαχαρίκου * Το σύγχρονο ρωσικό κράτος χαρακτηρίζει το...

Ο «σωμα­το­φύλα­κας» του Αυγε­νάκη και σε υπόθεση δου­λε­μπο­ρίου

Πρόσωπα-πολυεγκληματίες αποκαλύπτονται μέσα από τη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής...