Την ώρα που η τιμή στην απλή αμόλυβδη βενζίνη εκτοξεύεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, απεργιακή κινητοποίηση από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026 προγραμματίζουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού Ρεθύμνου, μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.
Οι επαγγελματίες θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε νέα συνεδρίαση στις 26 Μαρτίου, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης της κινητοποίησής τους νωρίτερα, σε περίπτωση που η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Μαρτίου, λάβει σχετική απόφαση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο σύλλογος του Ρεθύμνου αναμένεται να ευθυγραμμιστεί με την πανελλαδική κατεύθυνση.
Η ανακοίνωση της απεργίας προκάλεσε έντονη κινητικότητα στους οδηγούς, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές στα πρατήρια της πόλης το βράδυ της Τρίτης, καθώς πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν καύσιμα υπό τον φόβο ελλείψεων.
Οι πρατηριούχοι περιγράφουν με μελανά χρώματα τις έντονες οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το μέτρο του πλαφόν, στα 12 λεπτά/λίτρο, που αποφάσισε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν αναχαιτίζει την άνοδο των τιμών, ενώ παράλληλα περιορίζει σημαντικά τα ήδη ασφυκτικά περιθώρια κέρδους των πρατηρίων που πλέον δυσκολεύονται να καλύψουν μια σειρά από σημαντικά λειτουργικά έξοδα κάθε μήνα.



