12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Κοζάνη: Ιερέας και Αρχιμανδρίτης καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι

Ημερομηνία:

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας καταδίκασε δύο εκ των τριών ιερωμένων που κατηγορούνταν για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού» την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης.

Οι δύο ιερωμένοι, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης, καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά μεταξύ αυτών του «σύννομου βίου» και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ιερομόναχος σε μοναστήρι της Π.Ε. Γρεβενών την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων, κρίθηκε αθώος. Νωρίτερα, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν ενοχή του ενός και η απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες – σύμφωνα με την δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».

Στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε στην Καστοριά οι τρεις ιερωμένοι είχαν κριθεί κατά πλειοψηφία αθώοι ενώ στην συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του δικαστηρίου.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ