15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό για τον Μίχο, προτείνει η εισαγγελέας

Ημερομηνία:

Να μην χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στον Ηλ. Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό πρότεινε κεκλεισμένων των θυρών η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε τα ειδεχθή εγκλήματα για τα οποία ο Ηλ. Μίχος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατή η αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης.

Ως προς τη μητέρα της 12χρονης, η οποία έχει αθωωθεί για τη διακεκριμένη μαστροπείας και την παιδική πορνογραφία, και πάλι η εισαγγελέας πρότεινε να μην της χορηγηθεί ελαφρυντικό για την πλημμεληματική εκβίαση, επικαλούμενη την απαξία της πράξης, αλλά και την παραμέληση που είχε επιδείξει προς το παιδί.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο επονομαζόμενο «Μιχάλη», η εισαγγελέας -κατά πληροφορίες- προτείνει και εδώ τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Τέλος, για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, προτάθηκε για ορισμένους εξ αυτών το ελαφρυντικό του προηγούμενου σύννομου βίου. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας φέρεται να υποστήριξε πως το επίμαχο ελαφρυντικό πρέπει να αναγνωριστεί σε όσους καταδικάστηκαν μία φορά για γενετήσια πράξη με ανήλικο και όχι σε όσους εμφανίζονται να το έκαναν εξακολουθητικά.

Τέλος, σε έναν κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές καλούνται να σταθμίσουν αντικειμενικά δεδομένα για κάθε κατηγορούμενο, στοιχεία που εισφέρθηκαν κατά την πολυήμερη διαδικασία και στοιχεία των πράξεων και της προσωπικότητας ενός εκάστου ώστε να αποφανθούν για το θέμα που θα έχει άμεση επίπτωση στις ποινές που θα επιβληθούν. Η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών θα επιδράσει και στο αμέσως επόμενο ζήτημα που θα απασχολήσει το δικαστήριο και αφορά το ζήτημα της κράτησης ή μη κατηγορουμένων μέχρι το εφετείο.

Για τον Ηλία Μίχο μετά την απόφαση 4 ενόρκων και ενός Τακτικού δικαστή που αποδέχθηκαν πλήρως την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο των ισοβίων, όπως ορίζεται στο νόμο του 2021 που εφαρμόζεται για την υπόθεση.

Παράλληλα είναι αντιμέτωπος και με πολυετείς καθείρξεις, με ποινές 10 έως 15 ετών για κάθε πράξη, καθώς το ΜΟΔ τον κήρυξε ένοχο και για τα κακουργήματα που αφορούν:

  • Κατάχρηση ανηλίκου με πλειοψηφία 5-2 ( 4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής)
  • Μαστροπεία όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία , όπως είχε ζητήσει η Εισαγγελέας
  • Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων) ομόφωνα

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...