14.3 C
Chania
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026

Κορονοϊός – Τουρκία: Όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά, στη «μάχη»

Ημερομηνία:

Όλα τα νοσοκομεία της Τουρκίας, δημόσια και ιδιωτικά, θα γίνουν κέντρα αναφοράς για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα νοσοκομεία της Τουρκίας θα δέχονται και θα αντιμετωπίζουν περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, οι νεκροί από κορονοϊό ανήλθαν στους 9, ενώ διπλασιάστηκαν και τα κρούσματα. Μέσα σε ένα 24ωρο από 359 αυξήθηκαν σε 670. Επίσης, έως την Παρασκευή είχαν διεξαχθεί στην Τουρκία 3.656 τεστ, από τα οποία τα 311 βγήκαν θετικά.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας προβλέπει πως σε κάθε νοσοκομείο πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο γιατροί οι οποίοι ειδικεύονται σε περιστατικά μολυσματικών ασθενειών, πνευμονικών παθήσεων και νοσημάτων γενικής παθολογίας.

Τα νοσοκομεία αυτά θα πρέπει να δημιουργήσουν μια κλινική και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με COVID-19.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Duvar, o πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου της Άγκυρας Βεντάτ Μπουλούτ δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει ότι η κρίση μόλις αρχίζει». Ο Μπουλούτ είπε ότι η Τουρκία διαθέτει 42.000 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, το ένα τρίτο από τις οποίες βρίσκονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Στις σοβαρές γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στη...

Επείγουσα προσγείωση για το Άκρως Απόρρητο Drone RQ-180 στη Λάρισα;

Τις τελευταίες ώρες, η ελληνική αεροπορική βάση της Λάρισας...

Σάλος με τα καουμποϊλίκια Δένδια – «Προστασία επιπέδου ζωής» η κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot, λέει η κυβέρνηση

Στην κατάρριψη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε η ελληνική πυροβολαρχία Patriot που έχει σταλεί...