10.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Κορωνοϊός – Μητροπολίτης Νεκτάριος: Δεν είχαμε καταλάβει το πρόβλημα – Σωστά έπραξε η Πολιτεία για τις Λειτουργίες

Ημερομηνία:

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 ¨”Δέκα”,  δήλωσε ¨σύμφωνος με την απόφαση της Πολιτείας να σταματήσει τις Λειτουργίες”, υποστήριξε ότι “κάποιες φορές η Εκκλησία σκέφτεται συντηρητικά”, ζήτησε “να απομονωθούν ακραίες φωνές ηρωισμού”, χαρακτήρισε “επικίνδυνο αυτή την περίοδο για την υγεία των ανθρώπων τον συγχρωτισμό” και τόνισε ότι “η λέξη κρίση, στα κινέζικα, σημαίνει ευκαιρία”.

“Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η Πολιτεία”.

“Είναι αλήθεια ότι πάντα η Εκκλησία είναι σκεπτική σε κάποια πράγματα να πω συντηρητική, δεν ξέρω αν είναι σωστή έκφραση. Ίσως να μην είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος. Η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Πολιτείας. Το έκανε από ανάγκη. Το πιστεύω ακράδαντα”.

” Μου άρεσε πολύ η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι το έχουμε κατανοήσει. Εχουμε ενημερώσει τον κόσμο. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι άνθρωποι. Ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων.  Ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν”.

“Είναι ευκαιρία να δει η οικογένεια τα μέλη της.  Οι γονείς με τα παιδιά , να διαβάσουν ένα βιβλίο, να σκεφθούν μερικά πράγματα. Διάβασα ότι η λέξη κρίση στα κινέζικα, μια και μας ήρθε από εκεί ο κορωνοϊός, σημαίνει ευκαιρία. Είναι λοιπόν ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους μας και να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα.

“Πιστεύω ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα στείλει το δικό του μήνυμα. Ο Μακαριότατος έχει μια σύνεση και θέλει να προσέχει μερικά πράγματα”

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...