14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Κρήτη: 30 άνδρες εγκατέστησαν το panic button

Ημερομηνία:

Στα… ψιλά πέρασε μια σημαντική παράμετρος της αυξητικής τάσης των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη, όπως δείχνουν και τα στοιχεία για το 2024 που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 8/1, στο Ηράκλειο, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με όσα είπε η επικεφαλής του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης Βίας, του Ά Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, κ. Αγγελική Μπερνιδάκη, οι καταγγελίες από άνδρες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας ξεπέρασαν τις 230, ενώ 30 από αυτούς τους άνδρες ζήτησαν εγκατάσταση της εφαρμογής «panic button».

Είναι κρίσιμο να ληφθεί υπόψη ότι οι άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας αντιμετωπίζουν πολλές φορές κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις που δυσχεραίνουν την αποκάλυψη της κακοποίησής τους. Η αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας και η ενημέρωση αποτελούν απαραίτητο βήμα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η χρήση της τεχνολογίας, όπως το «panic button», είναι ένα σημαντικό μέσο, αλλά δεν επαρκεί από μόνο του. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι ένα «καμπανάκι» για όλους μας, υπογραμμίζοντας ότι η βία, σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν κάνει διακρίσεις και πρέπει να αντιμετωπίζεται συλλογικά και αποφασιστικά.

ekriti.gr 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Ίχνη άνδρα από το νησί σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» στα Καλύβια

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε κλεμμένο αυτοκίνητο στα Καλύβια Αττικής,...

Καταγγελία για μπαλωθιές οδήγησε στη σύλληψη 55χρονου στα Χανιά

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της παράνομης...