12.1 C
Chania
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026

Κρήτη: Έντονη ανησυχία από την συρρίκνωση της τεχνητής λίμνης του Αποσελέμη

Ημερομηνία:

Η ανησυχητική πτώση στη στάθμη του νερού προκαλεί έντονη ανησυχία με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2, να δείχνουν την έκταση του ταμιευτήρα που καλύπτεται από νερό, σε πέντε διαδοχικές χρονιές (Ιανουάριος  2022, 2023, 2024, 2025 και 2026).

Όπως αναφέρουν ο Κώστας Λαγουβάρδος και ο Χ. Γιαννακλής από την Μονάδα ΜΕΤΕΟ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Τον Ιανουάριο του 2022, η έκταση που κάλυπτε το νερό ήταν περίπου 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο (σημειώνεται ότι η κανονική έκταση επιφάνειας είναι προσεγγιστικά 1.9 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2026, η έκτασή έχει πέσει στα 0,27 τετραγωνικά χιλιόμετρα (270 στρέμματα). Η σημερινή επιφάνεια είναι επομένως στο 14% της κανονικής επιφάνειας του ταμιευτήρα.

αποσελεμης δορυφορικη εικονα

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΜΕ Χανίων: Κάλεσμα σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις με αφορμή την επίθεση στο Ιράν

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και καλεί σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στις 27 και 28 Μαρτίου στα Χανιά και τη Σούδα.

Σύλληψη ανηλίκου και 50χρονης για ναρκωτικά στο Ρέθυμνο

Σύλληψη ανήλικου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, 17,7 γραμμάρια κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας. Προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Ακυρώθηκε η μαθητική-στρατιωτική παρέλαση στο Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο λόγω κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε την ακύρωση της μαθητικής-στρατιωτικής παρέλασης στο Ηράκλειο για την 25η Μαρτίου λόγω κακοκαιρίας. Η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.