13.8 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Κρήτη: Εισέπραξαν κονδύλια… ξέχασαν να πληρώσουν τους εργαζόμενους

Ημερομηνία:

Ανοίγει τα «κιτάπια» της η Περιφέρεια Κρήτης για να δει που πήγαν τα χρήματα που προορίζονταν για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν δήμοι, ανά το νησί, που αποδείχθηκαν συνεπής στο ρόλο τους ως μεσάζοντες για την πληρωμή των εργαζομένων στις δομές αυτές, υπάρχουν όμως κι άλλοι που οφείλουν στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από 5 ως και 18 μηνών, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εισπράξει τα σχετικά κονδύλια.

Εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εργαζόμενοι συναντήθηκαν, σήμερα, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ενημέρωσαν για την κατάσταση και του ζήτησαν στοιχεία για το ποιοι δήμοι έχουν εισπράξει τα χρήματα, ώστε να κινηθούν εναντίον όσων έχουν εισπράξει αλλά δεν έχουν πληρώσει.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει και προσφυγή στον Εισαγγελέα κατά των δήμων που παρακρατούν τα χρήματα των εργαζομένων, πιθανότατα και καλύπτοντας άλλες «τρύπες».

Πηγή: cretalive.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάνης Βαρουφάκης: Κι όμως, αστυνομία στο σπίτι του – Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά τις δηλώσεις για το ecstasy

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών έλαβε ο Γιάνης...