16.8 C
Chania
Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2026

Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026: Η αυθεντική Κρήτη πρωταγωνιστεί – Εσπερίδες για τη Γαστρονομία σε όλη την Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη διοργάνωση σειράς εσπερίδων ενημέρωσης, προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της διάκρισής της ως «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026». Οι εσπερίδες έχουν στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού και τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ενδιαφερόμενων Μερών του έργου, καλεί φορείς του κλάδου της Φιλοξενίας και της Εστίασης, επαγγελματίες και πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις με θέμα: «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

Οι εσπερίδες θα πραγματοποιηθούν στον Άγιο Νικόλαο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων της Κρήτης. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση για τις δράσεις και τις προοπτικές που δημιουργεί ο θεσμός, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς και η προβολή της αυθεντικής κρητικής γαστρονομίας ως βασικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού.

Στις εσπερίδες θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας και του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ελαιολάδου, αναδεικνύοντας ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της κρητικής γης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ

17.30-18.00: Προσέλευση

18.00-18.30:  Χαιρετισμοί εκπροσώπων αρχών και φορέων

ΟΜΙΛΙΕΣ

18.30-18.45

Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

«Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Τουρισμού 2024-2028. Η Ποικιλόμορφη Κρήτη και η ανάδειξη του Γαστρονομικού Πολιτισμού μας»

18.45-19.00

Ειρήνη Χουδετσανάκη, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης

«Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

19.00-19.15

Γιώργος Κουκλάκης, Executive Chef

«Προσκαλούμε ένα παλιό και καλό σύμμαχο και φίλο στο τραπέζι μας, το ελαιόλαδο»

19.15-19.30

Γιώργος Ανδρεαδάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης

Εμμανουήλ Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Ελαιολάδου ΑΣ Ρεθύμνου

«Το ελαιόλαδο βασικό στοιχείο  της γαστρονομικής ταυτότητας της Κρήτης»

19.30-19.45

Σπύρος Μπαλαντίνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διασύνδεσης Πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό

«Η κρητική γαστρονομία ως μοχλός διαφοροποίησης και υπεραξίας. Οφέλη και πλαίσιο συμμετοχής στην πρωτοβουλία ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ/SUPPORTER»

19.45-20.00: Ερωτήσεις και Παρεμβάσεις

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

·         Δευτέρα 30/03/2026 – Άγιος Νικόλαος (Επιμελητήριο Λασιθίου)

·         Τρίτη 31/03/2026 – Χανιά (Επιμελητήριο Χανίων)

·         Πέμπτη 02/04/2026 – Ρέθυμνο (Επιμελητήριο Ρεθύμνου)

·         Παρασκευή 03/04/2026 – Ηράκλειο (Aquila Atlantis Hotel)

Ώρα προσέλευσης για όλες τις εκδηλώσεις: 17:30

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

·         Άγιος Νικόλαος: Ειρήνη Μακεδόνα Παγκοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Αν. Εκπ. “ΠΛΟΗΓΟΣ”

·         Χανιά: Βαρβάρα Μεσσαριτάκη, Προϊσταμένη του Τμ. Οικ. Διαχ/σης Επενδ. Προγρ/των του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης

·         Ρέθυμνο: Βαρβάρα Μεσσαριτάκη, Προϊσταμένη του Τμ. Οικ. Διαχ/σης Επενδ. Προγρ/των του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης

·         Ηράκλειο: Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη ΕΥΔ Περιφέρειας Κρήτης

Βίντεο για την Γαστρονομική Περιφέρεια:

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογισμός Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης: Σταθερά ανοδική πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Απολογισμός Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης: 2η θέση στην έρευση πανελλαδικά, άνοδος σε διεθνείς κατατάξεις και έργα υποδομών 80 εκατ. ευρώ στα Χανιά.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο για τον αγώνα δρόμου «RUN GREECE 2026»

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ηράκλειο στις 29/03/2026 για τον αγώνα δρόμου RUN GREECE. Κλειστοί δρόμοι, εναλλακτικές διαδρομές και ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο Νομπελίστας Reinhard Genzel στο ΙΤΕ Ηρακλείου: Ένα ταξίδι 40 ετών στο κέντρο του Γαλαξία

Ο Νομπελίστας Reinhard Genzel έρχεται στο ΙΤΕ Ηρακλείου στις 31/3/2026 για ομιλία ανοιχτή στο κοινό. Το ταξίδι 40 ετών για την ανακάλυψη της μαύρης τρύπας στο κέντρο του Γαλαξία.