17.4 C
Chania
Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026

Κρήτη: Ξεψυχούσαν από πείνα και δίψα μέσα στη βάρκα και τους πετούσαν έναν-έναν στη θάλασσα

Ημερομηνία:

Σοκάρουν οι μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών για τη νέα πολύνεκρη τραγωδία-την τρίτη κατά σειρά μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες-στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Όπως έγραψε το Cretalive.gr, είναι καταστάσεις σκληρές, οδυνηρές, απάνθρωπες όσες βιώνουν νέοι κυρίως άνθρωποι στην προσπάθεια τους να βρουν μία καλύτερη ζωή.

Βάσει των καταθέσεων των διασωθέντων, τουλάχιστον 22 νεαροί άνδρες από το Μπαγκλαντές, πέθαναν με μαρτυρικό τρόπο μέσα στη «λέμβο του θανάτου», από υποθερμία, πείνα και δίψα. Υπολογίζεται ότι θαλασσοδέρνονταν 6-7 ημέρες. Τα πτώματα τους, κατ’ εντολή του χειριστή της βάρκας, πετάχτηκαν ένα προς ένα στη θάλασσα… Συνολικά, στη λέμβο επέβαιναν 48 άνθρωποι (κυρίως από το Μπαγκλαντές) και διασώθηκαν 26 και οι δύο Σουδανοί που κατηγορούνται ως διακινητές και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου.

Όπως έγραψε το Σάββατο το Cretalive.gr η νέα πολύνεκρη τραγωδία ξύπνησε μνήμες από το περιστατικό με τους μαζικούς θανάτους μεταναστών, 17 το σύνολο, νότια της Κρήτης. Μία τραγωδία-καρμπόν όπως αυτή στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Χρυσής, στις 6 Δεκεμβρίου, με τους 17 νεκρούς νεαρούς μετανάστες και τους δύο επιζώντες.

Συνολικά είναι το τρίτο συμβάν με θανάτους από τον Δεκέμβριο, νότια της Κρήτης, με την τραγωδία να προσθέτει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των χαμένων ψυχών στα παγωμένα νερά.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιωματικές δράσεις για την έμφυλη ισότητα μέσα από το παραμύθι «Το Δέντρο της Ισότητας» στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί βιωματικές δράσεις με τίτλο «Ένα ξεχωριστό δώρο για τη μαμά μου» βασισμένες στο παιδικό βιβλίο «Το Δέντρο της Ισότητας» σε σχολεία του Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιολάδο «Κρήτη» σε Άδελε και Κριτσά

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσαν εκπαιδεύσεις για το ελαιόλαδο σε Άδελε και Κριτσά. Νέες δράσεις προγραμματίζονται σε Αρχάνες και Αγγελιανά.

Περιφέρεια Κρήτης: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του έργου Lead EXPORT

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε τη 2η Περιφερειακή Συνάντηση για το έργο Lead EXPORT, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.