16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Κρήτη: Οι απαρχές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο πνεύμα του Βενιζελισμού

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας σας προσκαλεί στη διάλεξη της Αλεξάνδρας Κουρουτάκη, δρ. Ιστορίας της Τέχνης, επιστημονικής συνεργάτιδος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα :

Οι απαρχές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στο πνεύμα του ‘Βενιζελισμού’ και η Κρήτη ως πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες της ‘ Γενιάς του 1930 ’.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων ( αίθουσα του 1ου ορόφου ), τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στις 19.30. Μετά την ομιλία της κ. Κουρουτάκη θα επακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Μαριάννα Καβρουλάκη, ανεξάρτητη ερευνήτρια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΛΑΕΚ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ