21.8 C
Chania
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026

Κρήτη – Τουρισμός: Επιστρέφουν οι Ισραηλινοί – Μείωση πληροτήτων στα ξενοδοχεία λόγω airbnb

Ημερομηνία:

Aύξηση αφίξεων μείωση στις πληρότητες στα ξενοδοχεία. Αυτό καταγράφεται τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου σύμφωνα με την εικόνα που περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και το ekriti, o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης για την κίνηση του τουρισμού το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Όσον αφορά τους Ισραηλινούς τουρίστες, ο κ. Χαλκιαδάκης είπε ότι σταδιακά μέχρι 20 Ιουλίου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ροή τους στο νησί μας μετά το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ήδη καταγράφονται κρατήσεις που ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά το τέλος της σύρραξης ανάμεσα σε Ισραήλ Ιράν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων όσον αφορά το οξύμωρο περισσότερες αφίξεις τουριστών με αύξηση 2-3% σε σχέση με πέρυσι και μείωση στις πληρότητες των ξενοδοχείων κατά 5-7% σε σχέση με το 2024, εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στα AIRBNB και στη ραγδαία αύξηση κρεββατιών.

Μάλιστα ανέφερε ότι εκτός από τους ντόπιους, στο AIRBNB δραστηριοποιούνται και περίπου 10.000 ξένοι οι οποίοι έχουν αγοράσει ακίνητα στο νησί μας για εκμετάλλευση. Την ίδια ώρα μεγάλη γκρίνια επικρατεί στην εστίαση και ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων καθώς το χρήμα που κυκλοφορεί είναι κάτω των προσδοκιών καθώς οι ξένοι επισκέπτες αφήνουν λίγα χρήματα στην αγορά. Επίσης σε όλη την Κρήτη καταγράφονται εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών ενώ η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και τον Αύγουστο.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρύσαλης και Παρθενιώτης για ΒΟΑΚ: «Η τραγική κατάσταση βαραίνει Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή»

Βρύσαλης και Παρθενιώτης καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση στον ΒΟΑΚ από Καρτερό έως Κάτω Γούβες. Ζητούν δημόσιο αυτοκινητόδρομο και μέτρα προστασίας για οδηγούς και εργαζόμενους.

Οι Passe-partout στο Φεστιβάλ Κρήτης με μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε

Το Φεστιβάλ Κρήτης παρουσιάζει τους Passe-partout στη Μονή Αγίου Φραγκίσκου στα Χανιά, 1-2 Οκτωβρίου 2026. Μουσική παράσταση από το ριζίτικο στο μινόρε με ελεύθερη είσοδο.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων ξεκινά τη Δευτέρα 28/9 τις εργασίες διάνοιξης της οδού Καντάνου στη Νέα Χώρα. Το έργο θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, ενώ εκπονείται μελέτη ανάπλασης.

Περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 52 χώρες στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι

Πάνω από 6.000 δρομείς από 52 χώρες στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Μεγάλη γιορτή αθλητισμού στις 4 Οκτωβρίου.