18.2 C
Chania
Thursday, January 15, 2026

Κωνσταντοπούλου: Είμαστε το μόνο κίνημα που μιλάει για την αγάπη – Κι ο Χριστός μίλησε για αγάπη και το πλήρωσε

Ημερομηνία:

Για «φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» έκανε λόγο, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που εξηγεί, όπως ανέφερε και την επίθεση που δέχεται η Πλεύση Ελευθερίας. Μία επίθεση που ούτε εκ των έσω ούτε αυθόρμητη είναι, συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε, ειδικότερα, από τη διαπίστωσή της ότι «το κίνημά μας παρουσιάζει φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» -και αυτό είναι κάτι που το βλέπουν τα κόμματα του συστήματος, πρόσθεσε. «Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι θα δεχόμασταν επίθεση, την περιμέναμε», σημείωσε εξάλλου.

Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι οι υποψήφιοι που προχώρησαν στις καταγγελίες, «δεν είχαν σχέση με την Πλεύση Ελευθερίας […] αγκαλιάσαμε και ανθρώπους που ήρθαν την τελευταία στιγμή», είπε αποδίδοντας την εκλογή τους στο ότι ήταν αλφαβητικώς στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Η αντίδραση «δεν έχει τα χαρακτηριστικά πηγαίας αντίδρασης», διαβεβαίωσε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε την ευθύνη που έχει, «οι βουλευτές την επομένη της εκλογής τους να μην πάνε σε άλλα κόμματα γιατί τους εξαγόρασαν».

Σε κάθε περίπτωση, «η επίθεση δεν είναι ούτε εκ των έσω, ούτε αυθόρμητη». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, το κίνημα, του οποίου ηγείται, γιγαντώνεται, «μιλάνε στα παρασκήνια για δημοσκοπήσεις του 10% και του 15%, και ξαφνικά αυτό το κίνημα χτυπιέται πανταχόθεν».

Πέραν του θέματος αυτού, «είμαστε το μόνο κίνημα στην Ελλάδα, και από τα λίγα στον κόσμο, που μιλάμε για την αγάπη. Η οποία διαχρονικά χτυπήθηκε και χτυπιέται και τώρα […] Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι υπάρχει μία γυναίκα πολιτικός αρχηγός, που από την προηγούμενη εβδομάδα (ο κόσμος) απαντά ότι είναι καταλληλότερη πρωθυπουργός». «Η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», τόνισε σε άλλο σημείο επικαλούμενη εν πρώτοις τον Χριστό, αλλά και στη συνέχεια τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Μάλκολμ X, τον Γκάντι«Και ο Χριστός μίλησε για την αγάπη και το πλήρωσε. […] Όλοι αυτοί ήταν απολίτικοι, άνθρωποι αχρωμάτιστοι, άνθρωποι που δεν υπηρέτησαν αρχές;», διερωτήθηκε.

Μιλώντας και πάλι για τον Διαμαντή Καραναστάση επανέλαβε ότι «δεν είναι ο σύντροφός μου, είναι ο συνιδρυτής της Πλεύσης».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε, τέλος, ότι τα άλλα κόμματα κλέβουν ακόμη και τα συνθήματα της Πλεύσης Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, «από το 2019 λέγαμε “δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, κοιτάμε μπροστά”. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καμπάνια λέγοντας “μόνο μπροστά”. Από το 2016 φτιάξαμε το “δικαιοσύνη για όλους”, ο κ. Τσίπρας κάνει καμπάνια λέγοντας “δικαιοσύνη παντού”. Λέμε ότι εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση και τώρα ακούμε ξαφνικά το ΚΚΕ να κάνει καμπάνια για την αντιπολίτευση, που δεν έχει γίνει 49 χρόνια».

Εν κατακλείδι, ο κόσμος χρειάζεται υπεράσπιση και προστασία – «και δεν θα την έχει από κανέναν τους», επεσήμανε.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γροιλανδία: Η Μόσχα εκφράζει «σοβαρή ανησυχία» για την αποστολή επιπλέον νατοϊκών δυνάμεων

Η ρωσική διπλωματία εκφράζει «σοβαρή ανησυχία» σχετικά με την...

Μητρόπολη Κισάμου: Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο

Θωρακίζεται, ακόμα περισσότερο, το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και...

«Όμηροι» 400.000 πτυχιούχοι ΤΕΙ επτά χρόνια μετά την ανωτατοποίηση – Παρέμβαση από την Κρήτη

Σε καθεστώς παρατεταμένης αβεβαιότητας παραμένουν χιλιάδες απόφοιτοι, την ώρα...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Στην Αθήνα η παρουσίαση του τόμου ” Διάλογοι Αρχιιτεκτονικής”

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο...