18.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

Λ. Κανέλλη: Από τον πόλεμο κερδίζουν οι αγορές και χάνουν οι λαοί

Ημερομηνία:

Οι Ρωσίδες μανάδες δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στον πόλεμο και οι Ουκρανές μανάδες δεν θέλουν γεννούν εν μέσω πολέμου, υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μιλώντας στο «Open» το βράδυ της Τρίτης.

Τόνισε πως κερδισμένες από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι αγορές και χαμένοι οι λαοί. Σημείωσε οι μετοχές των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών ανεβαίνουν, ενώ την ακρίβεια στην ενέργεια θα πληρώσουν οι λαοί και τα νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ο λαός της Ουκρανίας κινδυνεύει από τον πόλεμο και την προσφυγιά και κρύβεται στα καταφύγια.

Επίσης, στηλίτευσε την αυξημένη εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με την δημιουργία νέων βάσεων στο ελληνικό έδαφος, όπως η Αλεξανδρούπολη.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ