12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Λήξη διπλοβάρδιας στο 3ο & 4ο Γυμνάσιο Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεπής στις δεσμεύσεις της η δημοτική αρχή των Χανίων παρέδωσε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013,  τρεις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, λύνοντας το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Χανίων στον Κουμπέ, τα οποία από σήμερα λειτουργούν σε πρωινή βάρδια. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω σχολεία ήταν τα μοναδικά στην Κρήτη, που λειτουργούσαν σε διπλοβάρδια
“Για τη λύση, που δρομολογήθηκε, σημαντική ήταν η συμβολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των καθηγητών του 4ου Λυκείου, γιατί βοήθησαν με την παραχώρηση μιας αίθουσας διδασκαλίας για τις ανάγκες του 3ου και 4ου Γυμνασίου. Ετσι με τις τρεις αίθουσες διδασκαλίας λύνεται το πρόβλημα, που είχε δημιουργηθεί για την περιοχή του Κουμπέ”, τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

«Πρόκειται για ένα θέμα που δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον οικογενειακό προγραμματισμό των παιδιών, που φοιτούσαν αλλά και των οικογενειών τους.  Η λύση δόθηκε συναινετικά μετά από σειρά προσπαθειών, που κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις όλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων Φορέων», πρόσθεσε η κα Χατζηδάκη, επισημαίνοντας ότι με τη λύση που δρομολογήθηκε, αποφεύχθηκε η πρόταση της τοποθέτησης τεσσάρων (4) προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ παράλληλα έγινε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για τον Δήμο σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αφού το κόστος των προκάτ αιθουσών προσέγγιζε τα 120.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής Διεθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ανδρεαδάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι «βρέθηκε λύση για το τελευταίο σχολείο του Δήμου Χανίων που ήταν σε διπλοβάρδια”. Ο κ. Ανδρεαδάκης  ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων για τις άμεσες ενέργειες του στη δρομολογηθείσα λύση,  καθώς και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ