17.7 C
Chania
Wednesday, January 14, 2026

Λαϊκή αγορά Παχιανών: Από σήμερα στον χώρο της πρώην ΒΙΟΧΥΜ

Ημερομηνία:

Νέο τοπίο, από σήμερα Τετάρτη, για τη λαϊκή αγορά στην περιοχή των Παχιανών, καθώς για πρώτη φορά οι πάγκοι απλώθηκαν στον χώρο της πρώην ΒΙΟΧΥΜ, σε εφαρμογή της απόφασης του δήμου Χανίων για τη νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι λαϊκές αγορές που έως σήμερα λειτουργούσαν σε κεντρικούς δρόμους μεταφέρονται σε ασφαλείς και περιφραγμένους χώρους, με στόχο την προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Σκοπός είναι η μεταφορά όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου Χανίων, με εξαίρεση τη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος.

Με την ενεργοποίηση του χώρου της ΒΙΟΧΥΜ, το πρόγραμμα λειτουργίας των λαϊκών αγορών στον Δήμο Χανίων διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

  • Κάθε Δευτέρα: Στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου (ωράριο 07:30–15:30).
  • Κάθε Τρίτη: Στην οδό Κολοκοτρώνη, στις Μουρνιές (η τοποθεσία ισχύει έως την ολοκλήρωση του τρίτου περιφερειακού χώρου στάθμευσης).
  • Κάθε Τετάρτη: Στον χώρο της ΒΙΟΧΥΜ, στα Παχιανά (έναρξη από 14/1).
  • Κάθε Πέμπτη: Στον χώρο της πρώην ΑΒΕΑ, στη Νέα Χώρα (η λειτουργία στο σημείο θα ξεκινήσει από 1η Απριλίου).
  • Κάθε Σάββατο: Στην οδό Μίνωος.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Χανιά στις πιο ακριβές περιοχές στην Ελλάδα για αγορά κατοικίας

Tην εξέλιξη των ζητούμενων τιμών των κατοικιών προς πώληση...

Κι αν ο Τραμπ μετά τη Γροιλανδία ζητούσε την Κρήτη;

"Η ύπαρξη υπερμεγεθών στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι, υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση,...