14.8 C
Chania
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Λαϊκή Ενότητα Ηρακλείου: Υπό κατάρρευση το Βενιζέλειο – Υπό διάλυση το ΕΣΥ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η N.E. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. – ΑΑ στηρίζει και συμμετέχει στην στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτώβρη 10:00πμ στην πύλη του νοσοκομείου, που αποφασίσθηκε από τη γενική συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου στο Βενιζέλειο.

Η κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι πλέον οριακή. Αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση Ιατρών να κλείσουν οριστικά τα τακτικά απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία λόγω ακραίας έλλειψης ιατρικού προσωπικού καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους.

Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 8 κλινικές λειτουργούν κάτω από τα όρια ασφαλείας θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Ακόμη, το Βενιζέλειο δεν χωράει πλέον ειδικευόμενους ιατρούς καθώς δεν τηρεί τα κριτήρια εκπαίδευσης τους.

Ο Υπουργός υγείας κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το νοσοκομείο ως ένδειξη στήριξης και η λύση που έδωσε ήταν η τρίμηνη μετακίνηση αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την αδιαφορία του Υπουργείου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την υποβάθμιση του ΕΣΥ, στοχεύοντας στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτοφανής καθώς κινείται στην κατεύθυνση της συνολικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσοκομείων στην χώρα μας και επομένως στην Κρήτη και σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της, το Βενιζέλειο. Ενώ χυδαία είναι και η στάση της κυβέρνησης και των διοικήσεων που όχι απλά δεν νοιάζονται για την κατάρρευση του ΕΣΥ αλλά προχωρούν σε μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδοτήσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Στηρίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και των δημοσίων νοσοκομείων και συμμετέχουν στην στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΛΑ.Ε. – ΑΑ, όλους τους Ηρακλειώτες να δώσουν δυναμικά το παρόν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τη σωτηρία του ιστορικού νοσοκομείου

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια του έργου «Η Κρήτη για Όλους» – Πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ για την προσβασιμότητα στον...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ ξεκινούν δωρεάν σεμινάρια 5 ωρών για επαγγελματίες τουρισμού στο πλαίσιο του έργου «Η Κρήτη για Όλους». Σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι.

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες στο Ηράκλειο

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για σωματικές βλάβες. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθη κηδεμόνας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση από Α.Τ. Χερσονήσου.

Χανιά: Αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο Χανίων, μετά από ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Μισθοί για κλάματα: Κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου, ένας στους τρεις εργαζόμενος με 1000 μικτά

Η εικόνα των μισθών στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στους...