14.8 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Λεβέντης: Δεν πάω με τον Τσίπρα – Ή οικουμενική ή εκλογές

Ημερομηνία:

«Η χώρα έχει τρεις λύσεις: να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας τον Γολγοθά του και να καταρρεύσει, ή να σχηματιστεί τώρα οικουμενική κυβέρνηση ή να πάμε σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προσέθεσε πως η τελική επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, στην συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο Βασίλης Λεβέντης απέκλεισε συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Αν φύγουν τώρα πέντε βουλευτές από την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές».

Πάντως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, η κυβέρνηση είχε δυο επιλογές: ή να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την Ε.Ε ή να υπογράψει τα πάντα, επιρρίπτοντας το βάρος της ευθύνης για την κατάσταση της χώρας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

«Κατηγορούν όλες οι πτέρυγες της Βουλής τον Τσίπρα ότι κόβει από παντού. Δεν το κάνει γιατί το θέλει, αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο από ένα πολιτικό σύστημα 50 ετών διαφθοράς. Τώρα ή να τα υπογράφει όλα ή να τα τινάζει όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ