12.8 C
Chania
Saturday, January 17, 2026

Μήνυμα Ν. Χουντή για την εκδήλωση στα Χανιά: «Η αποικιοκρατική σύμβαση με τη Fraport πρέπει να ακυρωθεί»

Ημερομηνία:

Με μήνυμά του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Νίκος Χουντής χαιρετίζει την πρωτοβουλία των πολιτών για διοργάνωση εκδήλωσης για τη Fraport και το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.

«Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη γερμανική Fraport».

«Η αποικιοκρατική σύμβαση με τη Fraport πρέπει να ακυρωθεί. Είναι προϊόν εκβιασμού και εμποδίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

«Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι ένα από τα τραγικότερα αποτελέσματα της συνθηκολόγησης και της αποδοχής των μνημονίων από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι ένα βήμα για τον έλεγχο των αερομεταφορών αλλά και του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και της χώρας, από τις Γερμανικές πολυεθνικές».

«Ακόμα ένα αναπτυξιακό εργαλείο της Ελλάδας περνάει υπό τον έλεγχο των Ευρωπαίων δανειστών-εκβιαστών».

«Ο αγώνας σας, όπως και γενικότερα οι αγώνες του ελληνικού λαού, μπορούν και πρέπει να αποτρέψουν τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία».

Υπενθυμίζουμε ότι η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η κρίση στις αερομεταφορές, ο ρόλος της Fraport &  οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ελπίδες για τον 33χρονο γιατρό – Μαρτυρία ότι εθεάθη κοντά στο Ρέθυμνο

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό από την Κρήτη,...

Μερτς: Οι ΗΠΑ αντί να τηρούν το διεθνές δίκαιο, ασκούν πολιτική ισχύος και συμφέροντος

«Καθαρή πολιτική ισχύος» ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο...

Το Ιράν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ για βία «τύπου ISIS» στη δική του εκδοχή για τις διαδηλώσεις

Η κυβέρνηση του Ιράν συνέταξε έναν φάκελο 58 σελίδων, στον οποίο...

SYNKA: Ανοιχτά καταστήματα τις επόμενες δύο Κυριακές σε Αγίους Αποστόλους και Κουνουπιδιανά

Ειδικό ωράριο λειτουργίας ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στα...