12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Μανώλης Δερμιτζάκης: “Η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα”

Ημερομηνία:

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας, είναι όλα κλεισμένα εδώ και εβδομάδες και παρ’όλ’αυτά δεν πέφτουν τα κρούσματα”

Για το σύστημα στη Γενεύη, με σχολεία που δεν έχουν κλείσει καθόλου και μαγαζιά που άνοιξαν πριν από μία εβδομάδα μίλησε ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο ίδιος είπε ότι έτσι τα κρούσματα κορωνοϊού κρατιούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, γύρω στα 1000-1200 την ημέρα, με πολύ καλό έλεγχο στο σύστημα υγείας, πολύ λίγους θανάτους – 7-8 την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι 40-50.

“Αυτό είναι ένα σύστημα που φέρνει και ηρεμία στον κόσμο” – είπε ο κ.Δερμιτζάκης. Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις ότι “στην Ελλάδα πηγαίνουμε καλά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού”, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για μία λανθασμένη εκτίμηση.

“Όλη η κατασταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, φαίνεται καλύτερη, λόγω της καλής απόδοσης στην πρώτη φάση. Εάν αφαιρέσετε την πρώτη φάση, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δε βοηθάει καθόλου τη διαδικασία διαμόρφωσης μέτρων και αντιμετώπισης της πανδημίας, η επανάληψη του “είμαστε καλύτερα”. Είναι άχρηστο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν πάει καλά”.

Το “πάω καλά” έχει σχέση με πολλά πράγματα, όπως π.χ. το αν ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Έχει τεράστιο πρόβλημα στο σύστημα Υγείας, είναι όλα κλεισμένα εδώ και εβδομάδες και παρ’όλ’αυτά δεν πέφτουν τα κρούσματα και επίσης η κατάσταση χειροτερεύει. Οι εμβολιασμοί πάνε καλά…” – ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η πανδημία έχει ξεφύγει στην Ελλάδα, γιατί όλα είναι κλειστά και ως εκ τούτου, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες που είναι σε μη συντεταγμένο περιβάλλον.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ