18.2 C
Chania
Friday, December 19, 2025

ΜΑΤ απομάκρυναν άστεγους από το Πνευματικό Κέντρο

Ημερομηνία:

Τους άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, απομάκρυναν δυνάμεις των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων επτά είναι άστεγοι και τρεις αλληλέγγυοι, ενώ ο Δήμος φαίνεται να κατέθεσε και μήνυση εναντίον τους.
Οι περίπου 50 άστεγοι και αλληλέγγυοι, που είχαν μπει στο κτίριο σήμερα το απόγευμα, ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Δήμου που έφτασε στο σημείο, να ανοίξει κάποιους χώρους, για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι.
Ο εκπρόσωπος από την πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση των αστέγων από το χώρο, ώστε να αποσύρει την σε βάρος τους μήνυση. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ενώ οι συζητήσεις ήταν σε εξέλιξη.

Παρά το τσουχτερό κρύο…
Κλειστό το «ξενοδοχείο των φτωχών» και οι άστεγοι ψάχνουν καταφύγιο…
Κι ενώ η πρωτεύουσα ζει σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός κι ένας ολόκληρος μηχανισμός αλληλεγγύης έχει κινητοποιηθεί για την προστασία των εκατοντάδων αστέγων από το ψύχος, ο Δήμος Αθηναίων δείχνει για ακόμη μια φορά τα «παγωμένα» του αντανακλαστικά.

Την ώρα που αναζητούνται χώροι για την προσωρινή φιλοξενία των αστέγων μέχρι να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας ένα κτίριο του Δήμου που πριν ενάμιση χρόνο εγκαινιάσθηκε με κάθε επισημότητα ως το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» παραμένει προκλητικά κλειστό.

Πρόκειται για κτήριο δυναμικότητας 60 κλινών που βρίσκεται στο 221 της οδού Πατησίων, στο κέντρο Αθήνας και ενώ εγκαινιάσθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη στις 23 Σεπτεμβρίου του 2010, προκειμένου να φιλοξενήσει ηλικιωμένους άπορους, μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πόρτες του στους αναξιοπαθούντες δημότες της Αθήνας.

Το «κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου (1919-2007)» όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων προορίζονταν για απόρους της τρίτης ηλικίας και επίσης απαιτούσε χρονικά την έναρξη λειτουργίας του ειδάλλως θα περνούσε στην κυριότητα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την ημέρα των εγκαινίων ως σήμερα μονάχα για λίγες ημέρες λειτούργησε το «Ξενοδοχείο των Φτωχών», το περασμένο καλοκαίρι.

Μέχρι σήμερα οι μόνοι που περνούν το κατώφλι του κτηρίου είναι κάποιοι εργολάβοι, οι οποίοι σχεδόν δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια, εξακολουθούν τις εργασίες, ενώ πριν λίγους μήνες είχαν κινητοποιηθεί ακόμη και τα ΜΑΤ για να αποτρέψουν την συμβολική κατάληψη του χώρου από ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιώργο Αποστολόπουλο «το κτήριο μπορεί να εγκαινιάσθηκε από το 2010, ως σήμερα όμως δεν έχει γίνει η επίσημη παραλαβή από τις υπηρεσίες του Δήμου αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες από τους εργολάβους του έργου».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ