11.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Με παραιτήσεις προειδοποιούν οι διοικήσεις των ΤΕΙ!

Ημερομηνία:

Ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Β. Καπετανάκη

Ακόμη και τις παραιτήσεις τους είναι αποφασισμένοι να υποβάλουν οι διοικήσεις των ΤΕΙ όλης της χώρας εάν το Υπουργείο Παιδείας δεν φροντίσει με κάθε δυνατό τρόπο να τακτοποιήσει τις οικονομικές ανοιχτές τους “πληγές”.

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Βαγγέλης Καπετανάκης με αφορμή την μετατροπή των αποθεματικών τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Άλλωστε το θέμα τέθηκε και χθες στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πανεπιστήμια τα οποία σε λίγο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καν, αφού οι λογαριασμοί τους πλησιάζουν στο μηδέν.

Ο προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι μετά τη μετατροπή των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τη διαδικασία του PSI, εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν.

Ο πρύτανης τόνισε ότι από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που είχαν σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τις λειτουργικές τους ανάγκες, 17 πανεπιστήμια της χώρας , έχουν μείνει σήμερα 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έξι Ιδρύματα έχουν μηδενικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να συσταθεί νομική επιτροπή για να διεκδικήσει τα χρήματα που χάθηκαν, αλλά, όπως είπε ο κ. Αλμπάνης, σ’ αυτήν τη φάση διεκδικεί τη αποσύνδεση των οικονομικών των πανεπιστημίων από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, που επιτάσσει ο νέος Νόμος- Πλαίσιο και την έγκριση των προϋπολογισμών τους για το 2012.

Σε ερώτηση αν θα αναστείλουν τη λειτουργία τους τα Πανεπιστήμια σε ένδειξη διαμαρτυρίας κι αν παραιτηθούν οι πρυτάνεις, δεδομένου ότι ανάλογες ενέργειες αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, ο Τρ. Αλμπάνης απάντησε ότι «η Σύνοδος εκτιμά ότι τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά πρέπει να κρατηθούν όρθια. Βέβαια με την πολιτική αυτή οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων σε κλείσιμο. Εάν, όμως, φτάσουμε, τελικά, στο όριο της λειτουργίας μας, δεν θα έχει κανένα νόημα να παραμένουμε στις θέσεις μας».

Ο κ. Καπετανάκης επεσήμανε ότι οι προμηθευτές του ΤΕΙ θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...