12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Μεγάλη μείωση σε ημερήσιο και περιοδικό Τύπο το 2015

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το 2015, ο ημερήσιος και περιοδικός Τύπος για το 2015 μειώθηκε κατά 10,67%

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας του έτους 2015 αλλά και τα αντίστοιχα στοιχεία των ετών 2013 και 2014, η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει την προηγούμενη χρονιά, συνολικά, μείωση κατά 10,67% στις πωλήσεις των εφημερίδων. Αύξηση των πωλήσεων κατά 14,12% παρατηρείται στις «λοιπές εφημερίδες» σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του έτους 2014.

Το 2014 σε σχέση με το 2013, παρατηρείται συνολικά μείωση κατά 8,91% στις πωλήσεις των εφημερίδων. Αύξηση παρουσιάζεται μόνο στις πωλήσεις των ημερήσιων πρωινών πολιτικών εφημερίδων (3,55%) και στις θρησκευτικές (25,53%).

Κατά το 2015 παρατηρείται, συνολικά, μείωση κατά 19,79% στις πωλήσεις των περιοδικών όλων των κατηγοριών, και συγκεκριμένα στην κατηγορία περιοδικών σπιτιού – διακόσμησης (56,74%) και των ανδρικών περιοδικών (50,55%) σε σχέση τις αντίστοιχες πωλήσεις του 2014.

Αντίστοιχα, κατά το 2014, σε σύγκριση με το 2013, παρατηρείται μείωση συνολικά των πωλήσεων των περιοδικών κατά 7,28%. Αύξηση παρουσιάζεται μόνο στις πωλήσεις των περιοδικών ποικίλης ύλης (13,03%) και στις πωλήσεις των γυναικείων περιοδικών (2,87%).

thepressproject.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...