16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Μεγάλη πτώση ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis – Παραμένει με μεγάλη διαφορά πρώτος

Ημερομηνία:

Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 33,6%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 17,8%.

Τρίτο ακολουθεί το Ποτάμι στο 6,1%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 3,6%.

SYRIZA

Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας από 12 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε ποσοστό 38,5% έναντι 19,1% που λάμβανε η ΝΔ ενώ σε σχέση με δημοσκόπηση από 6 Ιουνίου  το ποσοστό που κατέγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 37,2% έναντι 17,7% που λάμβανε η ΝΔ.

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικές γνώμες, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%.

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

– See more at: http://left.gr/news/metron-analysis-megalo-provadisma-toy-syriza-stin-prothesi-psifoy#sthash.7ZCY6aYQ.dpuf

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...