Μπορεί ο καιρός να μη θυμίζει ούτε καν φθινόπωρο, αλλά καλοκαιράκι, ωστόσο μπήκαμε στο Νοέμβριο και ήδη στις βιτρίνες των φούρνων και των ζαχαροπλαστείων έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων.
Ωστόσο, το μέλι, βασικό συστατικό τους, τείνει να μετατραπεί σε φαρμάκι, λόγω της τσουχτερής τιμής του…
Σύμφωνα με το Mega, η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.
Μάλιστα, ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας χρεώνει 29€ το κιλό το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα.
Ιδιοκτήτης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου δήλωσε στο Mega ότι «το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες, φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο με το μέλι το καρύδι σιμιγδάλι, κονιάκ όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος».
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24€ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26€, 2€ ευρώ πάνω μέσα σε ένα χρόνο.
Πικρό το μελομακάρονο φέτος…