15.8 C
Chania
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

Μπήκαν τα λεφτά για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Ημερομηνία:

Δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το έκτακτο βοήθημα των 184 χιλιάδων ευρώ για τους φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας του Π. Κρήτης

Το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ πιστώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να δοθεί ως έκτακτη χρηματική βοήθεια στους φοιτητές που διέμεναν στην κατεστραμμένη από την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου Φοιτητική Εστία.

Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στο πλαίσιο της εντολής του Πρωθυπουργού να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των φοιτητών, θα δοθούν 2.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 92 φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητές διαμένουν προσωρινά σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μονιμότερη εγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο μέχρι τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλαφόν σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας που φαίνεται...

Παγκρήτια Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις: Συλλαλητήρια αύριο σε όλη την Κρήτη

Η Παγκρήτια Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις καλεί σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια στις 12/3/2026 σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Αιτήματα για κλείσιμο βάσεων και απεμπλοκή από πολεμικές αποστολές.

Δύο τελευταίες παραστάσεις για το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Sartre στα Χανιά

Η artistic performance team «Ανάμεσα στο Φως και την Σκιά» παρουσιάζει 4 τελευταίες παραστάσεις του «Κεκλεισμένων των θυρών» του Sartre, 16-19 Ιανουαρίου 2025 στο Theatre 73100.