13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Ν. Ανδρουλάκης: Πηγή αίματος και όχι ειρήνης οι αποφάσεις Eρντογάν – Άμεσο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ημερομηνία:

Άμεσο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που δεν θα περιορίζεται σε νέες παραγγελίες, αλλά θα τερματίζει την παράδοση όπλων από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ζήτησε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη ΒΑ Συρία.

Ακολουθεί η ομιλία: 

Πριν από ενάμιση χρόνο, σε αυτή την αίθουσα συζητούσαμε πάλι για την Τουρκική εισβολή στο Αφρίν. Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση το μόνο που άλλαξε είναι το όνομα, από τον «κλάδο ελαίας», περάσαμε στην «πηγή ειρήνης».

Ας μιλήσουμε καθαρά. O Ερντογάν, από πρωταγωνιστής στο παρασκήνιο αποσταθεροποίησης της Συρίας, πλέον και με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και των μεγάλων γεωπολιτικών παιχτών στην περιοχή, χτυπάει τους Κούρδους, αυτούς που αντιστάθηκαν στο Ισλαμικό κράτος και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που προκάλεσε. Μετά από οχτώ χρόνια αιματηρού εμφυλίου, η Τουρκική εισβολή αποτελεί πηγή αίματος και ανθρωπιστικής κρίσης και όχι πηγή ειρήνης όπως ειρωνικά τη βάφτισαν.

Ο Ερντογάν δεν σέβεται το Διεθνές δίκαιο όσο κι αν εμείς φωνάζουμε, γι αυτό χρειάζονται πραγματικές κυρώσεις. Ένα άμεσο πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων που δεν θα περιορίζεται σε νέες παραγγελίες, αλλά θα τερματίζει την παράδοση όπλων από όλα τα κράτη-μέλη. Με στοχευμένες κυρώσεις σε όσους έχουν την ευθύνη για αυτή την εισβολή, αλλά και εμπορικές που θα αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη εννοεί αυτά που λέει.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ