16.8 C
Chania
Thursday, February 5, 2026

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη σήμερα στο Γιαλί Τζαμί

Ημερομηνία:

Μια νέα σελίδα στην παγκόσμια κινητοποίηση για τη στήριξη της πολιορκημένης Γάζας γράφεται αυτές τις μέρες, καθώς ο διεθνής στόλος Global Sumud Flotilla, με δεκάδες πλοία και ακτιβιστές από 44 χώρες, ξεκινά την Κυριακή 31 Αυγούστου από την Ισπανία, με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή που έχει επιχειρηθεί στα 18 χρόνια πολιορκίας της Γάζας και την τρίτη απόπειρα μέσα στο 2025 να ανοιχτεί διάδρομος αλληλεγγύης και ελπίδας.

Αλληλεγγύη και δράση στα Χανιά: Κάλεσμα συγκέντρωσης στο Γιαλί Τζαμί

Στο μεταξύ, στα Χανιά, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 31 Αυγούστου, στις 19:00, στην πλατεία του Γιαλί Τζαμί. Με σαφές μήνυμα:

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση. Η εποχή των ανυποψίαστων έχει παρέλθει οριστικά. Η σιωπή είναι συνενοχή.»

Η πρωτοβουλία υπογραμμίζει την ανάγκη για έμπρακτη συμπαράσταση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και τις δραματικές συνθήκες που βιώνει ο πληθυσμός της Γάζας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέβη Βολουδάκη στη Βουλή: Νόμιμη μετανάστευση με κανόνες, έλεγχο και διαφάνεια

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σέβη Βολουδάκη, κατά...

ΕΛΜΕ Χανίων: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για την αξιολόγηση, το στεγαστικό και τα εργασιακά δικαιώματα

Σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας και δικαστικών διεκδικήσεων, η...

Κάντανος–Σέλινο: Η μνήμη του Eric Whibley γίνεται «ρίζα» αναγέννησης στον πυρόπληκτο Ασφεντυλέ

Η αποκατάσταση του παραγωγικού ιστού και του φυτικού κεφαλαίου...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Σε τροχιά σύγκρουσης διοίκηση και φοιτητές για τις εξώσεις στις εστίες

Νέα εστία έντασης αναζωπυρώνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά,...